Behrami u 92. minuti riješio "derbi della Capitale"

U VELIČANSTVENOM gradskom derbiju Lazio je s 3:2 slavio nad Romom. Pobjedonosni pogodak za nebesko plave u 92. minuti postigao je Behrami, 23-godišnji veznjak iz Kosovske Mitrovice sa švicarskom putovnicom.

Hit-ekipa Luciana Spalettija povela je u u 31. minuti prilično nevjerojatnim pogotkom Taddeija. Perrota i Vučinić odigrali su dupli pas, crnogorski je jocker odigrao za Teddeija kojem je uletio Behrami, kasniji junak "domaćih" i zahvativši loptu očešao brazilsko krilo, što je bilo dovoljno da lopta zapleše u mreži.

Lazio se u igru vratio minutu prije kraja prvog dijela. Behrami je odigrao dugu loptu za Koralova koji oštro ubacuje ispred Donijevog gola i savršeno upošljava Bianchija. Akvizicija Manchester Cityja, ipak, ne snalazi se najbolje ali Pandev pažljivo prati, ulazi na loptu i postiže svoj prvi pogodak u derbiju "della Capitale".

Gledali smo borbu u nastavaku, a svi udarci koji su sjevnuli prema suparničkim vratima završavali su pogotkom. Lazio je po drugi put na utakmici poveo pogotkom Rocchija iz jedanaesterca u 56. minuti, ali je vodstvo uspio sačuvati samo četiri minute kada je izjednačio Perrotta.

Sudac je na bijelu točku pokazao uz silno negodovanje defanzivaca Rome, koji su bili najbliže mjesta na kojem se Bianchi srušio nakon kontakta s Juanom. Rocchi je desnicom vratio Laziju vodstvo.

Za veliko slavlje Lazija i tugu Rome pobrinuo se Behrami dok su isticale posljednje sekunde gradskog derbija. Roma je obzirom na Interov remi (1:1), imala priliku još se više približiti prvoplasiranoj momčadi Serie A i tako maksimalno zakomplicirati završni dio prvenstva, no Lazio je pokvario planove gradskih rivala.

Serie A, 29. kolo:

Lazio - Roma 3:2 (Pandev 44, Rocchi 56-11m, Behrami 90+2 / Taddei 30, Perrota 60)

Redoslijed: 1. Inter 68, 2. Roma 61, 3. Juventus 55, 4. Fiorentina 50, 5. Milan 46, 6. Sampdoria 45..., 9. Lazio 37...

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više