BELGIJA - PANAMA 3:0 Raspucani Belgijci najavili velike stvari

Foto: Epa

BELGIJA je na trijumfalan način otvorila SP i u prvom susretu skupine G s visokih 3:0 pobijedila je debitanta na Mundijalima Panamu.

Od početka je to bila igra mačke i miša, Belgija je stalno napadala, a Panama se branila. Crveni vragovi u prvih 45 minuta imali su puno više od igre, ali do gola nisu mogli doći. No sve se otvorilo čim je počelo drugo poluvrijeme. Mertens je u 47. minuti prekrasnim volejom načeo Panamu, a Romelu Lukaku je s dva gola samo zaključio priču.

Panamci su se u debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima dobro držali do prvog primljenog pogotka, ali njihova je obrana izdržala samo do 47. minute.

Do kraja dvoboja mreža Paname zatresla se još dvaput, a oba puta strijelac je bio Romelu Lukaku. Prvi pogodak postigao je glavom u 69. minuti na ubačaj Kevina de Bruynea. Napadač Manchester Uniteda drugi je gol postigao u 75. minuti prebacivši vratara Peneda, nakon što mu je u kontranapadu idealno dodao belgijski kapetan Eden Hazard.

I druga utakmica 1. kola u ovoj skupini bit će odigrana u ponedjeljak, s početkom u 20 sati, a u njoj se u Volgograd Areni sastaju Engleska i Tunis.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više