Belgija u deliriju: Nakon 18 godina tri kluba prezimila u Europi

ONO ŠTO bi hrvatski mediji radili u slučaju Dinamovog prolaska, jutros čine belgijski - likuju i slave impresivni Anderlecht.

Njihovo zadovoljstvo tim je veće zbog uvjerljive pobjede protiv velikog Ajaxa, ali i činjenice da su čak tri belgijska kluba nakon 18 godina izborila prezimljavanje u Europi.

"Nakon godina jada u europskim natjecanjima, belgijski nogomet se vratio u stilu. Poslije Standarda i Bruggea, i Anderlecht je prezimio u Europi. Šokiravši amsterdamsku arenu, dečki iz Bruxellesa izborili su prvo mjesto u grupi", samo je jedan od sličnih uvoda u zasluženi hvalospjev Jacobsovim trupama.

Jacobs: Ajax je igrao punom snagom

"Što mogu dodati ovoj pobjedi? Ništa. Sjajan je to rezultat koji nas čini zadovoljnima. Imamo pravo biti sretni neko vrijeme. U nedjelju nas očekuje novi težak zadatak", rekao je skromni trener momčadi iz Bruxellesa nakon što su njegovi igrači deklasirali Kopljanike usred amsterdamske arene.

"Već sam nakon pet minuta vidio da igramo dobar nogomet i da pritišćemo svog protivnika. U prvom poluvremenu smo imali pet čistih prilika, a nakon što smo zabili tri gola, očekivao sam više pritiska Ajaxa u nastavku. No, i s tim smo se pritiskom nosili jako dobro. Jedine prilike koje je Ajax imao su plod naše greške i gubitka lopti", objasnio je Jacobs dodatne razloge za zadovoljstvo.

Plan da napadne s čak tri špice sinuo mu je u posljednji trenutak.

"To je odličan sistem kada pobijediš. No, ne bi tako govorio da smo izgubili. U posljednji sam trenutak promijenio plan, no očito je sve dobro ispalo". priznaje Jacobs.

Na pitanje jesu li igrači Ajaxa igrali punom snagom, Anderlechtov trener odgovara:

"Mislim da jesu, mi smo bili ti koji smo pritiskali. Ne smijemo se varati, ovo je velik trenutak za belgijski nogomet."

"Sjajna noć"

Ništa manje zadovoljan nije bio niti Herman Van Holsbeeck - jedan od čelnih ljudi kluba iz Bruxellesa.

"Kada je bilo 3:0 mislio sam da sanjam. Bila je to pobjeda cijele momčadi, no treba istaknuti tri imena: Kouyate koji se pokazao kao sjajan potencijal, Lukaku odlično napreduje i Boussoufa, koji je pozitivno  odgovorio na kritike koje su mu bile upućene. Ne smijem zaboraviti našu cijelu defenzivnu liniju koja igra na europskom nivou. Je li ovo moj najsretniji dan u ovom poslu? Vjerojatno, jako sam sretan", rekao je nakon utakmice Holsbeeck.

Pročitajte više