Bellator: Nikada nećemo uvesti uniforme kao UFC, zašto ih tjeraju da to nose?

Foto: Screenshot

GLAVNI čovjek Bellatora Scott Coker je u emisiji "The MMA Hour" ovog ponedjeljka potvrdio da njegova promocija nikada ne planira implementirati sustav kakav ima UFC, a tiče Reebokovih uniformi koje su borci u Octagonu obavezni nositi.

Upravo je ugovor s Reebokom, prema tvrdnjama mnogih analitičara, jedna od najvećih UFC-ovih grešaka posljednjih godina. Osim što nisu zaradili astronomski novac u tom "dealu", braća Fertitta i Dana White su prakitčki sve svoje borce, osim nekoliko elitnih koji su ionako imali povlašteni status, žestoko razbjesnili, a mnogi su upravo radi nemogućnosti dodatne zarade od svojih sponzora odlučili napustiti promociju.

Ryan Bader je uoči svog debija u Bellatoru ustvrdio kako će u meču s Davisom zaraditi tri do četiri puta više od sponzora, nego što je to bio slučaj kod dosadašnjeg poslodavca.

"Mi to nećemo nikada napraviti", rekao je Coker i dodao:

"Oni su nezavisni posloprimci koji rade na ugovor. Kako onda moraju biti prisiljeni nositi uniformu? E pa to mi nije jasno do dana današnjeg. To bi prema meni trebalo biti suprotno nekim radničkim pravima ili slično. Pa oni su natjerani nositi nešto za što netko drugi prima novac. Zašto bi nosili uniformu dok se bore? Za mene, oni su nezavisni posloprimci. Trebali bi moći imati bilo kakve sponzore koji su ih angažirali. Ako Ryan Bader ili netko drugi može zaraditi milijun dolara od sponzorstva, dobro za njega. Mi nećemo dirati taj novac".



 

 

Pročitajte više