Bellingham se u Realu izjednačio sa Šukerom. Ispred njih je ostao samo Ronaldo

Foto: EPA, Profimedia

JUDE BELLINGHAM igra čudesnu sezonu za Real Madrid otkako je ljetos stigao u Španjolsku iz Borussije Dortmund za odštetu od 103 milijuna eura. U prvih 18 utakmica za Kraljevski klub, Bellingham je utrpao čak 16 pogodaka te tako potpuno zaludio publiku u Madridu, ali i diljem svijeta pred malim ekranima.

Prije Bellinghama ovakav učinak je imao samo jedan igrač. Bio je to Davor Šuker kojem je za prvih 16 pogodaka trebalo jednako utakmica kao i Bellinghamu pa u cijeloj povijesti Reala ispred Šukera i Bellinghama ostaje samo jedan nogometaš - Cristiano Ronaldo. Njemu je za 16 golova trebala utakmica manje.

Zauvijek ga pamte kao legendu

Što se Šukera tiče, on u Realu i dalje ima status legende. Nakon što je zamijenio Ivana Zamorana u Sevilli sedam godina ranije, istog igrača zamijenio je i u Real Madridu, gdje je zabio 29 pogodaka za klub u svim natjecanjima. Bio je najbolji strijelac Reala, ispred Raula i Predraga Mijatovića.

Utjecaj čudesnog Hrvata bio je dovoljno velik da momčad Reala pretvori u prvaka pored nevjerojatne Barcelone koju je predvodio raspucani Ronaldo. Bila je to tek druga Realova kruna u devedesetim godinama. 

S tom titulom se Real vratio u Ligu prvaka, a s njim je priliku na najvećoj razini dobio i Davor Šuker. Real je 1997. doveo Fernanda Morientesa, ali Šuker je i pokraj njega zadržao svoje mjesto u momčadi s 15 golova u toj sezoni, čak četiri na putu do trofeja u Ligi prvaka, Realovog prvog nakon 32 godine. 

U finalu je bio zamjena, ali istog ljeta je ispisao povijest s Hrvatskom i do kraja potpisao svoju legendarnu karijeru koja će zauvijek ostati upamćena po golgeterskoj genijalnosti. 

Pročitajte više