Bendtner: Izgubio sam šest milijuna eura na pokeru, ali nisam kockar. Pomoglo mi je

Foto: Getty Images/Guliver Image

NICKLAS BENDTNER trebao je biti nova velika Arsenalova zvijezda.

U London je stigao u ljeto 2004. godine kao najveća nada danskog nogometa, a za prvu Arsenalovu momčad debitirao je već sa 17 godina. U 171 nastupu zabio je 47 golova uz 22 asistencije, ali je puno poznatiji bio po životu izvan terena nego na njemu.

Istina, bilo je "zvjezdanih" trenutaka i na travnjaku kao, recimo, 2008. godine kad se na utakmici potukao sa suigračem Emmanuelom Adebayorom. No, Danac je uglavnom briljirao u londonskim noćnim klubovima i ostao je zapamćen kao jedan od najzanimljivijih likova u novijoj Arsenalovoj povijesti.

Nakon Arsenala je otišao u Wolfsburg, pa u Nottingham Forest i Rosenborg, da bi u mu u siječnju ove godine istekao ugovor s Kopenhagenom te je slobodan igrač. Trenutačno se bavi sudjelovanjem u jednom danskom reality showu. U njemu je otkrio što je radio kao klinac u Londonu.

"Izgubio sam puno novca na pokeru, strašno puno novca. Ne mogu procijeniti koliko, ali najmanje šest milijuna eura. No, nikad nisam razvio ovisnost i znao sam se kontrolirati, iako je bilo noći u kojima bi puno toga pošlo po zlu pa sam puno i gubio. No, to mi je pomoglo jer sam puno naučio iz tih iskustava. Danas kockam za puno manje novca, možda petnaest eura", rekao je "lord" Bendtner, kako su mu tepali Arsenalovi navijači.

Pročitajte više