Nogomet

Bendtner s 23 godine prokockao 400.000 funti za 90 minuta

Foto: EPA

AUTOBIOGRAFIJA danskog nogometaša Nicklasa Bendtnera objavljena je prošle godine, a ovih dana doživljava svoju objavu u britanskom The Guardianu.

Bendtner danas ima 32 godine i nikako ne može pronaći klupski angažman nakon što mu je zbog koronavirusa propao ugovor u kineskoj ligi. Tijekom karijere je igrao za Arsenal, Juventus, Wolfsburg, Rosenborg, Kopenhagen, Sunderland i Nottingham Forrest.

Zbog kockanja je skoro bankrotirao s 23 godine

Jedan od zanimljivijih izvadaka iz autobiografije su Bendtnerove ispovijesti o kockanju s 23 godine, a već je ranije i sam pričao kako je imao velikih problema s kockanjem u mlađim igračkim danima. 

"Previše sam pijan da bih sjedio za stolom. Prokockao sam 400.000 funti za 90 minuta, novca nemam, izložio sam svoj račun. Bankrotirao sam ako se moja sreća ne promijeni. Uspijevam, teturajući, doći do kupaonice, oprati lice. Tražim bankomat i dobio sam još 30.000 funti da nastavim igrati", napisao je Bendtner.

Bendtner se morao brinuti o nečem posebnom

On je 2018. godine izostavljen s popisa putnika na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, što ga posebno pogodilo.

"Osjećao sam se usrano, plakao sam. Volio bih se vratiti u prošlost i udariti čekićem tog mladića po glavi. Neka shvati kakvu je priliku imao, da se morao brinuti o nečemu posebnom", prisjetio se Bendtner mračnih trenutaka u svojoj karijeri.

Pročitajte više