Benfica dovodi brazilskog napadača. Musa odlazi?

Foto: EPA

BENFICA je dogovorila transfer brazilskog napadača Marcosa Leonarda iz Santosa, a igrač je već prihvatio uvjete ugovora s portugalskim velikanom i vijest samo treba biti službeno potvrđena, javlja Fabrizio Romano. Dvadesetogodišnjak će biti plaćen 18 milijuna eura fiksne odštete.

Mladi igrač iza sebe već ima četiri seniorske sezone u brazilskoj Serie A i dugo je na radaru europskih klubova. U 168 nastupa za Santos zabio je 54 gola, a u sedam nastupa za mladu brazilsku reprezentaciju zabio je isto toliko i došlo je vrijeme za dugo najavljivani europski izazov.

Njegov dolazak u Lisabon mogao bi otvoriti prostor za odlazak pet godina starijeg hrvatskog reprezentativca Petra Muse, o kojem su ovih dana pisali talijanski mediji. Benfica najčešće igra samo s jednim napadačem, a uz Leonarda i Musu, tu su još Arthur Cabral i Casper Tengstedt, pa je za očekivati da barem jedan napadač ove zime bude prodan.

Musu žele Talijani

Musa je nedavno zabio i asistirao u pobjedi Benfice nad Famalicaom u 15. kolu portugalskog nogometnog prvenstva i tako je došao do četiri gola 12 ovosezonskih ligaških nastupa. Dobrim igrama za portugalskog velikana vratio se na popis Zlatka Dalića i hrvatske reprezentacije, a probudio je i interes drugih klubova.

Tako tvrdi talijanski novinar Nicolo Schira. "Petar Musa bi mogao napustiti Benficu. Dva kluba iz Serie A su pitala za njega", objavio je Schira. Klubovi nisu imenovani, pa je zasad riječ o misterioznim interesentima

 

Pročitajte više