Benitez igračima Getafea: Uništit ćete nogomet

Foto: EPA

CELTA VIGO i Getafe odigrali su 2:2 u devetom kolu španjolskog prvenstva. Sva četiri pogotka pala su u prvom poluvremenu. Getafe je dvaput vodio golovima Borje Mayorala i Masona Greenwooda, a Celta se vraća preko Jonathana Bambe i Jorgena Stranda Larsena. Osim toga, Iago Aspas promašio je kazneni udarac za Celtu, dok je Domingos Duarte dobio dva žuta, odnosno crveni karton, pa je Getafe završio utakmicu s igračem manje.

Trener Rafa Benitez nakon utakmice žalio se da su igrači Getafea "krali vrijeme", zbog čega se odigralo 50-ak minuta aktivnog nogometa. Kamere su snimile Beniteza u razgovoru sa suparničkim igračima: "Uništit ćete nogomet na ovaj način, to je nemoguće." Sucima je ponovio da će se "na ovaj način uništiti nogomet".

Getafeov veznjak Jaime Mata pitao je Beniteza hoće li suci uništiti nogomet, a slavni trener mu je odgovorio: "Vi ste krivi za ono što radite." Beniteza su o razgovoru s igračima Getafea pitali i na konferenciji za medije. "Komentirao sam kako na ovaj način nećemo poboljšati nogomet", odgovorio je Benitez.

Celta je u zoni ispadanja

Benitez je ljetos preuzeo Celtu, s kojom nakon devet kola ima šest bodova te se nalazi na 18. mjestu, odnosno u zoni ispadanja. Među ostalima, ranije u karijeri vodio je Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle i Everton. Getafe je 11. s deset bodova.

Pročitajte više