Benitez ne nasjeda da Fergusonove podle igrice

IAKO se Rafael Benitez nadao kako su odlaskom Josea Mourinha iz Premierlige prestale raznorazne podle igrice i komentari, jučer je španjolski strateg umalo opet nasjeo.

Naime, Ferguson je jučer izrazio bojazan kako će Liverpoolovi "mesari" ići na nogu Ronaldu, kako bi ga pokušali ozlijediti, nakon čega je pozvao suce i FA da interveniraju i upozore ih, kako se ne bi dogodilo što i Eduardu.

Benitez se poslije morao opravdavati kako ne zna o čemu to Ferguson govori, jer njegovi igrači igraju lijep napadački nogomet. Benitez je dodao kako je situacija upravo suprotna te kako se on boji za Fernanda Torresa i tretman koji će on imati na Old Traffordu.

Unatoč iskricama koje su se pojavila, treba ipak reći da novijoj povijesti dvoboja Liverpoola i Manchestera nema velikih tenzija. Jedan do glavnih razloga je činjenica da Rafa Benitez kao trener Liverpoola nikada nije pobijedio Fergusona, štoviše, njegova momčad dala je samo jedan gol u prethodnih sedam međusobnih utakmica.

No, ovaj put situacija je ipak malo drugačija. Naime, Benitez je upisao sedam uzastopnih pobjeda, izbacio je veliki Inter iz Lige prvaka, a moral na Anfieldu je na vrhuncu, stoga će Ferguson biti primoran na krajnji oprez.

"Mi ćemo nastaviti pobjeđivati, to nije upitno, ja samo zahtijevam zaštitu za najtalentiranije nogometaše svijeta. Suci moraju zaštiti Cristiana Ronalda i ako on nije najfauliraniji igrač lige, onda nešto nije u redu sa suđenjem. Ronaldo jednostavno mora biti najfauliraniji igrač lige. Znate, Ronaldu je vrlo teško jer ga svatko pokušava zaustaviti pa je on često na travi, a onda ti "nogometaši" koji svoje nedostatke sakrivaju obaranjem protivnika, još optužuju Ronalda da je simulator i on se mora opravdavati" - rekao je Ferguson.

Benitez s druge strane srećom zna prepoznati igrice koje Ferguson pokušava izvoditi.

"Ferguson je vrlo pametan, ali i prefrigan to je sasvim jasno. Nakon poraza od Portsmoutha u Kupu on samo govori od sucima i tako prebaci lopticu sa sebe i Manchesterovog neuspjeha na suce, a sada prije našeg dvoboja poziva suce da zaštite Ronalda. Nadam se da suci već dobro znaju Fergusona i ovo što on izvodi" - napominje Benitez.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više