Benitez: Nije Torres ništa slabiji od Ronalda!

JEDAN od dva Uskrsna derbija 31. kola Premiershipa na Old Traffordu će u nedjelju igrati Manchester United i Liverpool. Bit će to i dvoboj najboljih ligaških strijelaca.

Manchesterov Portugalac Ronaldo zabio je ove sezone za svoj klub 33 gola (24 u prvenstvu), dok je Liverpoolov Španjolac Torres skupio šest manje zbirno (27) i četiri manje u ligi (20).

Menadžer gostujuće momčadi Rafa Benitez, svejedno, smatra da njegov pulen ni po čemu ne zaostaje za senzacionalnim Portugalcem.

"Kako ćemo držati Ronalda? Nemamo posebnih planova za njega. Kada bismo ga tako branili, razmahali bi se njihovi drugi igrači, a onda ne bismo napravili ništa",  odgovorio je Rafa Benitez na pitanje o najboljemu Fergusonovu čovjeku uzvrativši potom:

"Neće utakmica ovisiti samo o tome kako ćemo mi i hoćemo li zaustaviti Ronalda. I Manchester će, primjerice, imati posla s Fernandom Torresom. Ronaldo je u formi, ali je i Fernando. "

Benitez je naglasio kako njegov najbolji igrač još uvijek nema 24 godina i da zbog činjenice da je tek jednu godinu u Redsima ne bih trebao biti uspoređivan s velikanima Liverpoola.

"Jako sam zadovoljan s njim. Još sam zadovoljniji kad se sjetim da nije navršio 24. godinu, te da će se još puno popraviti. "

"Ne sviđaju mi se uspoređivanja s Liverpoolovim velikanima. Ipak je Fernando tu tek prvu godinu. Volio bih da pričekamo još nekoliko sezona, pa da onda uspoređujemo. U svojoj prvoj sezoni igra i više nego dobro, a uspoređivati ga s igračima iz nekog sasvim drugog vremena nije umjesno. Danas se igra puno brži i tjelesno zahtjevniji nogomet. Premda se slažem da je jednom dobar igrač uvijek dobar igrač. "

"U svakom slučaju, on je fantastičan potencijal. I bitno je da još uvijek može puno, puno napredovati. "

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više