Benitez: Ovakve utakmice moramo dobivati

MENADŽER Liverpoola Rafael Benitez bio je razočaran sa samo jednim bodom koji je njegov Liverpool osvojio na gostovanju kod Blackburna u 15. kolu Premiershipa.

Liverpool je pao na šesto mjesto na ljestvici, a za vodećim Chelseajem zaostaje 12 bodova. Ostali su ''redsi'' na samo sedam pobjeda (i pet poraza) u petnaestom nastupu ove sezone u Premiershipu, a kapetan Steven Gerrard nije uspio zasladati 500. nastup u klupskom dresu s pobjedom. Debitirao je baš protiv Blackburna u studenome 1998. godine.

"Ovo je tip utakmica u kojima bismo trebali osvajati tri boda. Imali smo nekoliko šansi, mogli smo pobijediti. No, imao je i Blakcburn svoje prilike, pa smo mogli čak i izgubiti. Igrački napredujemo, odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo uveli još jednog napadača u igru (Ngog, op.a.). Blackburn je odigrao fizički vrlo čvrstu utakmicu, bili su jaki u zraku, te opasni iz kontranapada u drugom dijelu. Ipak, razočaran sam što nismo pobijedili", izjavio je Benitez.

Njegov kolega Sam Allardyce, koji se vratio na klupu Roversa nakon operacije srca, zažalio je za propuštenim prilikama svoje momčadi. U strijelce se mogao upisati i hrvatski napadač Nikola Kalinić, iako je u igru ušao tek u 77. minuti dvoboja.

"Bila je ovo velika predstava moje momčadi. Liverpool nije samo jedna od najboljih engleskih momčadi, već i europskih, a suprotstavili smo im se na pravi način u svim segmentima. Istina je da su oni pogodili gredu (Ngog), ali, ukupno gledajući, imali smo više čistih prilika od Liverpoola. Ovoga tjedna eliminirali smo Chelsea na našem terenu u četvrtfinalu Carling Cupa, a dans smo još jednom potvrdili da smo jako dobri na domaćem terenu", zaključio je Allardyce.

Pročitajte više