Benitez: Ponosan sam što sam trener Liverpoola!

RAFAEL BENITEZ nije mogao sakriti sreću i zadovoljstvo nakon pobjede njegovog Liverpoola u 5. kolu Lige prvaka protiv Porta.

Iako je do 78. minute rezultat dvoboja 5. kola Lige prvaka na Anfieldu između Liverpoola i Porta bio 1:1, a s tim rezultatom Redsi više ne bi ovisili samo o sebi po pitanju plasmana u osminu finala Lige prvaka, Liverpool je na kraju proslavio uvjerljivu pobjedu 4:1. Rafael Benitez, menadžer Liverpoola, nakon utakmice nije mogao pronaći dovoljno riječi zahvale navijačima svog kluba...

"Prije svega, želim se zahvaliti našim divnim navijačima za sjajnu podršku. Mislim da su zaslužili ovu pobjedu", počeo je španjolski menadžer, i nastavio:

"Imali smo tešku utakmicu. Porto nam je napravio veliki pritisak u drugom dijelu prvog poluvremena. Njihov presing stvorio nam je dosta teškoća u našoj pas igri, a bili smo i prilično nervozni. No, ipak smo uspjeli pronaći put do pobjede."

Liverpool je nakon 3 kola imao tek jedan bod na kontu ljestvice u A skupini. No, s dvije uvjerljive domaće pobjede, rekordnih 8:0 protiv Beşiktaşa i 4:1 protiv Porta, napravio je prva dva koraka prema osmini finala. Treći i odlučujući, trebala bi biti pobjeda u gostima kod Marseillea. Redse samo pobjeda na Velodromeu vodi među 16 najboljih.

"Dobili smo dvije utakmice koje smo morali dobiti, nadam se da možemo i treću, koja će nas odvesti u drugi krug. Imamo dovoljno samopouzdanja za to."

Naravno, neizbježno je bilo pitanje o američkim vlasnicima Liverpoola Tomom Hicksom i Georgeom Gillettom, s kojima je Benitez zaratio proteklih dana. Mnogi su engleski novinari u svojim napisima sugerirali kako će Benitez dobiti ''nogu'' ako Liverpool ne pobijedi Porto...

"Ponosan sam što sam trener u ovom klubu! Još jednom ću reći: Hvala navijačima, puno im hvala za podršku. Oni znaju da želim ostati u Liverpoolu i da dajem sve od sebe samo za boljitak kluba. Osobno, nemam nikakvih problema s vlasnicima kluba ili s bilo kime drugim. Vlasnici žele klubu sve najbolje, ja također, i nastavljamo dalje zajedničkim snagama!"

Totalsport

Pročitajte više