Benitez računa na Owena i Gerarda

NOVI menadžer Liverpoola, Španjolac Rafa Benitez (44), izjavio je da će "kameni temeljci" velikog Liverpoola biti engleski reprezentativci Owen i Gerrard.

Benitez koji je potpisao petogodišnji ugovor s Liverpoolom, nakon što je nekoliko sezona vrlo uspješno vodio Valenciju, naslijedio je na klupi Redsa Francuza Gerarda Houlliera.

Po dolasku na Anfield Beniteza su dočekale glasine da će Owen i Gerrard uskoro napustiti Liverpool, na što je on reagirao izjavom:

"Trebam igrače kakvi su Owen i Gerrard, igrače koji imaju čvrst karakter i brojne nogometaške vrline. Oni će, skupa s Dannyjem Murphyjem i Jamieom Carrgherom biti okosnica šampionske momčadi koju želim stvoriti."

Engleske novine su u zadnje vrijeme pisale kako će Gerarrd u prijelaznom roku zamijeniti majicu Liverpoola za Chelseajevu, dok su za Owena tvrdile da će otići s Anfielda kad mu sljedećeg ljeta istekne ugovorna obveza s matičnim klubom, odnosno, da neće potpisati novi ugovor s njim.

Liverpool, koji je zadnji put bio prvak Engleske prije 14 godina (1990.) otkazao je daljnju suradnju Houllieru, za čijeg šestgodišnjeg mandata Redsi ni jednom nisu ozbiljnije jurišali na osvajanje naslova pobjednika Premier Lige. U posljednjem prvenstvu Engleske Liverpool je bio 4. sa 30 bodova manje od prvoplasiranog Arsenala i s velikim bodovnim zaostatkom za Chelseajem i Manchester Unitedom, koji su se plasirali ispred njega.

Nakon što je osvojio dva naslova prvaka Španjolske u posljednje tri godine Benitez je pun optimističkih planova odlučio sjesti na klupu Redsa, s kojima u prvoj sezoni svog rada kani biti ravnopravan s vodećom trojkom engleskog nogometa, Arsenalom, Chelseajem i Manchester Unitedom, a potom i bolji od njih.

Liverpool šef izvršne vlast Rick Parry rekao je o Benitezu:

"On nam nije obećao instant-uspjeh, ali njegove su ambicije velike. Uvjeren sam da će ga naši navijači podržati i da će se uskoro ponositi snagom i rezultatima Redsa."

Pročitajte više