Benitez: Valjda je tako trebalo biti

VELIKI TAKTIČAR imao je bolju, taktički odgovorniju i agresivniju momčad, imao je prevlast na sredini terena, tamo gdje su Seedorf i Kaka pojeli Fergusonove trupe u polufinalu, stvorio je strahovit pritisak i držao konce u svojim rukama. Možda je pogriješio kada je u igru umjesto Zendena uveo Harryja Kewella (mnogi su na tom mjestu ipak vidjeli brzanca Craiga Bellamyja), a možda je i predugo čekao s uvođenjem Petera Croucha, mada je tek s tim potezom izgubio gustoću u veznom redu. 

Rafa Benitez, međutim, nije imao Pippa Inzaghija, čovjeka koji će ako treba zabiti i s dimnjaka, i nije imao pravog Stevena Gerrarda, koji kao drugi napadač nije mogao pružiti ono što se od njega očekivalo. I koji je morao zabiti ljevicom kod 1:0 za Milan, kada se u našao oči u oči s Didom u prvom poluvremenu.

Možda je Benitez 90. minuta bio bolji, ali je na kraju i sam priznao; "valjda je tako trebalo biti..." Liverpool igra, a Milan pobjeđuje.

"Kada sam Mascherana zamijenio Crouchom dobili smo priliku da više riskiramo u napadu, postanemo još opasniji. Ali tada smo izgubili prevlast na sredini terena, a kada u tom slučaju s druge strane imaš momčad poput Milana, mogu te ubiti samo s jednim bijegom, jednom prilikom. Jedan Kakin dobar pas i to je  bilo to." - govorio je Benitez nakon susreta.

Vidno razočaran, udario je po i Nijemcu Herbertu Fandelu, jer je ranije odsvirao kraj, a u vrijeme nadoknade nije uračunao i 30 sekundi koliko je trajala Milanova kasna izmjena. Primajući medalju, onu slabijeg sjaja, Španjolac je čak prigovorio i predsjedniku Michelu Platiniju...

"Ne tražim opravdanja, ali razočaralo me to. Nakon što je Dirk Kuyt uspio zabiti, vjerovali smo da možemo do izjednačenje i moram priznati da me iznenadio postupak suca. Možda smo i mogli nešto napraviti, ali isto tako, imali smo na raspolaganju 90 minuta da to učinimo..." - razmišlja.

"Imali smo sjajnu momčad u prvom poluvremenu, no na samom kraju doživjeli smo onakav pogodak. U nastavku smo nastavili s visokim presingom i ostavili Milanu previše prostora. Oni su predobra momčad da isto ne bi iskoristili. Istina, bili smo blizu ali nismo iskoristili šanse. To je čitava filozofija. Protiv Milana ne smiješ izgubiti loptu..." - priznao je, i okrenuo se budućnosti. Poraz u finalu samo je dodatno ohrabrio Beniteza da nove klupske gazde upozori na poteze koji se traže na Anfieldu.

"Ako i dogodine želimo u finale, moramo se pojačati. Kada pogledate kvalitetu ostalih momčadi iz natjecanja, sve vam je jasno. Svjestan sam da nije lako pronaći prave igrače. Manchester je upravo platio Owena Hargreavesa 20 milijuna funti, što dovoljno govori o situaciji na tržištu. Ako želimo u budućnosti biti konkurentni Chelseaju, Manchesteru i ostalim klubovima iz Lige prvaka, moramo preskakati dvije stepenice odjednom. Nadam se de ću od čelnika svog kluba biti podržan u ovim razmišljanjima."

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više