Benzema je jednom rečenicom otjeran iz reprezentacije. Evo tko ju je izrekao

Foto: Epa

OSVAJAČ Zlatne lopte za 2022. i napadač Real Madrida Karim Benzema (35) u ponedjeljak je objavio da više nikad neće nastupiti za Francusku. Nakon što je zbog ozljede propustio Svjetsko prvenstvo u Kataru i poslije brojnih navoda da je u svađi s izbornikom Didierom Deschampsom, sjajni golgeter je na svoj 35. rođendan odlučio da više nikad neće zaigrati za Tricolore.

Podsjetimo, Benzema je u predvečerje Mundijala zbog ozljede otpao s popisa, ali se oporavio do nokaut-faze, no Deschamps ga unatoč tome nije pozvao da se priključi ekipi u Kataru. Nakon toga se Benzema, koji se prošle godine poslije šest godina vratio u reprezentaciju, odlučio oprostiti.

Igrači ga nisu željeli

Napadač Reala je bio nepoželjan za većinu igrača, a francuski novinar Romain Molina otkrio je da se nekoliko nogometaša radovalo što Benzema napušta reprezentativni kamp u Dohi. 

"Dvojica su se izdvajala - Antoine Griezmann i Hugo Lloris. Bili su sretni kad se Benzema ozlijedio i otišao jer nikad nisu prihvatili njegov povratak u momčad. Prepali su se za svoje statuse vođe momčadi", tvrdi Molina, a internetom kruži snimka na kojoj se vidi koliko su Griezmann i Lloris bili "sretni" što se Benzema vratio u reprezentaciju.

Deschamps naredio liječniku da potjera Benzemu

Kako vrijeme prolazi, isplivava sve više detalja o toksičnoj atmosferi u kampu reprezentacije Francuske dok je u njoj bio Benzema, a sad se i doznalo kako je napadač Reala napustio kamp. Naime, te večeri kad je i službeno priopćeno da je Benzema ozlijeđen, u njegovu sobu su ušli izbornik Deschamps i liječnik reprezentacije Franck Le Gall. Upravo je Le Gall dobio zadatak da igraču kaže da napusti kamp Tricolora.

"Žao mi je, Karime, ali moraš ići", rečenica je koju je izgovorio Le Gall, a Deschamps je sve gledao i nije prigovarao. Benzema nije želio praviti scene, mirno se spakirao i otišao u Madrid. No poslije par dana javio mu se Le Gall i rekao mu da je Deschamps naredio da ga odstrani iz ekipe. Nakon toga Benzema je odbio bilo kakav kontakt s izbornikom i ekipom, pa čak i poziv predsjednika Macrona da dođe na finale između Francuske i Argentine. 

Pročitajte više