Benzema: Lako je igrati kad su vam suigrači Henry ili Ribery

MLADI 20-godišnji napadač Lyona Karim Benzema, spreman je na Europskom prvenstvu preuzeti odgovornost u prvoj momčadi, iako je to njegovo prvo veliko reprezentativno natjecanje u karijeri.

Benzema, sin alžirskih useljenika, završio je proteklu sezonu kao prvi strijelac francuskog prvenstva s 21 golom. Njegov je klub po sedmi puta zaredom osvojio naslov francuskog prvaka, a tome je dodao i trofej pobjednika Kupa.

"Na meni je da pokažem što znam i mogu"

Sjajne igre gurnule su mladog napadača u prvi plan i u francuskoj reprezentaciji, koja će na Europskog prvenstvu igrati u C skupini, odnosno ''skupini smrti'', zajedno s Italijom, Nizozemskom i Rumunjskom, koja će biti i prvi suparnik Tricolora.

"Nakon odlične sezone u Lyonu, za mene je poziv u reprezentaciju normalan i očekivan korak. Pun sam samopouzdanja, znam da je ovo najviša moguća razina natjecanja, i sada je na meni da pokažem što znam i mogu", kaže Benzema.

"Puno je lakše kad igrate s Henryjem ili Riberyjem"

Francuska je u subotu remizirala je s Paragvajem 0:0 u Toulouseu u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo. Benzema je zadovoljan s tom utakmicom.

"Mislim da sam dobro igrao, iako nisam uspio zabiti gol. Kada na terenu surađujete s takvim igračima kao što su Thierry Henry ili Franck Ribery, sve je puno lakše", rekao je reprezentativac Francuske.

"Bilo bi sjajno kad bih uspio zabiti gol u svakoj utakmici na Euru"

Kao dječak se divio Brazilcu Ronaldu, te je upijao svaki njegov potez. Očito je da maksimalno vjeruje u svoje mogućnosti, jer nije postavio baš skroman cilj.

"Bilo bi sjajno kada bih uspio zabiti gol u svakoj utakmici na Euru. Znam da se od mene jako puno očekuje. Nadam se da ću uspjeti i ispuniti ta očekivanja", zaključio je Karim Benzema.

Totalsport
Foto:

Pročitajte više