Benzema: Nikada nisam odustao, ali moram prepustiti mjesto nekom drugom

Foto: EPA-EFE

AKTUALNI svjetski prvak Francuska u utorak započinje SP u Kataru utakmicom protiv Australije, a u tom susretu, kao i na cijelom turniru, neće igrati dobitnik Zlatne lopte Karim Benzema (34). Francuski mediji prvo su pisali kako Benzema sigurno neće igrati u prvoj utakmici, no najbolji napadač svijeta je zbog ozljede kvadricepsa otpao do kraja turnira. Tu je vijest potvrdila i reprezentacija Francuske na službenom Twitteru.

Tako su se nastavili problemi za Francuze kojima su već ranije otpali stoper Presnel Kimpembe, duo iz sredine Paul Pgoba i N'golo Kante te ofenzivac Christopher Nkunku. Spomenimo još i kako je stoper Manchester Uniteda Raphael Varane pod upitnikom za prvu utakmicu, ali kasnije bi trebao biti na raspolaganju Didieru Deschampsu. 

Francuski izbornik sada ima pravo pozvati zamjenu za Benzemu, koji se oglasio na svom Instagramu: "Nikada u životu nisam odustao, ali sada, kao i uvijek, moram misliti na dobrobit ekipe. Razum mi govori da svoje mjesto prepustim nekome tko nam može pomoći da imamo sjajno Svjetsko prvenstvo. Hvala vam na porukama podrške. #AllezLesBleus." 

Benzema je zbog ozljede van stroja od utakmice Real Madrida i Celtica u Ligi prvaka 2. studenog. Ove sezone zabio je šest golova i namjestio jedan, a u karijeri ih je za Lyon, Real Madrid i reprezentaciju zabio 432. Ovo će mu biti treće svjetsko prvenstvo koje propušta. U JAR-u se zbog konkurencije nije našao na popisu, a tijekom SP-a u Rusiji bio je suspendiran iz reprezentacije.

 

Pročitajte više