Potvrđeno: Benzemi optužnica zbog sudjelovanja u seks-ucjeni Valbuene! Prijeti mu i zatvor

Foto: Getty Imaegs / Guliver image

KARIM BENZEMA pod optužnicom je za sudjelovanje u ucjeni reprezenativnog suigrača Mathieua Valbuene objavom njegove seks snimke, potvrdio je tužitelj u slučaju pri Palači pravde u Versaillesu. Benzema je optužen za sudjelovanje u pokušaju ucjene i uroti za počinjenje kaznenog djela. Propisane sankcije su do pet godina zatvora.

Nakon noći provedene u pritvoru, Benzema je pred suca izveden oko devet sati u četvrtak, a odjurio je u crnom Mercedesu odmah nakon ispitivanja, oko 13.15.

Benzema je četvrti optuženik u istrazi, dok su tri muškarca upletena u slučaj u pritvoru još od 17. listopada. Danas će u Lyonu biti ispitan i prijatelj Karimovog brata, koji je napadaču Reala, moguće je, predao poruku za Valbuenu 

Valbuena i Benzema suigrači su iz francuske reprezentacije, koju opet razdire skandal ove vrste.

Televizija BFMTV objavila je da je upravo Valbuena kazao istražiteljima kako mu je Benzema za snimku rekao prijetećim tonom. Trojica ucjenjivača, tvrde u vijestima, preko bratovog prijatelja došli su do Karima, a on je Valbuenu navodno nagovarao da plati upravo tom čovjeku..

Benzemin odvjetnik Sylvian Cormier kazao je za L'equipe da se njegov štićenik odmah stavio na raspolaganje sucu i istražnim organima. Cormier odlučno tvrdi da Benzema nije sudjelovao u pokušaju ucjene, no AFP pozivajući se na izvore bliske istrazi navodi da je tijekom ispitivanja priznao kako se obratio Valbueni vezano uz snimku, i to na "zahtjev prijatelja iz djetinjstva". 

Francuski kanal M6 prvi je izvijestio je da istražitelji ispituju i bliskog prijatelja Karimovog brata, a tu je vijest potvrdio ubrzo i odvjetnik Cormier. Muškarac se nalazi u pritvoru u Lyonu. On će pred suca kasnije tijekom dana. Za sada je troje uhićenih, a jedan od njih osoba je bliska Valbueni. Ucjenjivali su ga objavom kompromitirajućih scena seksa neposredno uoči Eura 2016.

Je li Benzema sugerirao Valbueni kome da plati? 

Istraga bi trebala utvrditi što je točno Benzema znao o postojanju snimke na kojoj se pojavljuje Valbuena. Prema izvoru bliskom istrazi, Benzema je spomenuo svom reprezentativnom suigraču da zna za postojanje videosnimke početkom listopada na okupljanju reprezentacije uoči utakmica s Armenijom i Danskom. Benzema je navodno kazao Valbueni da zna za snimku jer je njemu blisku osobu kontaktirao jedan od ucjenjivača. je li ga želio iskoristiti, ili je Benzema sudjelovao s određenom namjerom, trebala bi pokazati istraga.

Postavlja se pitanje je li Benzema razgovorom htio Valbueni dati prijateljski savjet ili ga je poticao da plati ucjenjivačima. Optužnica kaže da je u cijelom postupku aktivno sudjelovao. 

U okviru istrage prošli mjesec uhićen je, pa pušten bez optužnice bivši nogometaš Djibril Cisse. Nije prvi put da se Benzema našao u seks aferi. Lani je na sudu oslobođen optužbi da je s Franckom Riberyjem koristio usluge maloljetne prostitutke koja je kasnije postala tv zvijezda. 

 

Pročitajte više