Berbatov: Neznalice moraju odmah napustiti nogomet

Foto: Profimedia

DIMITAR BERBATOV, jedan od najboljih bugarskih nogometaša svih vremena i nekadašnji napadač Bayera, Tottenhama, Manchester Uniteda i mnogih drugih, pozvao je na hitne promjene u tamošnjem nogometu. Berbatov je jedan od kandidata za preuzimanje pozicije predsjednika bugarskog nogometnog saveza, a na oštar ispad na društvenim mrežama odlučio se nakon poraza Bugarske od Latvije u Sofiji.

Bugarska je porazom 0:2 samo dodatno učvrstila posljednje mjesto skupine G u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bugarska ni nakon šest utakmica nikoga nije pobijedila, a Berbatov tvrdi da tako dalje ne može.

Berbatov: Svi se moramo aktivirati

"Već dvije godine radimo za dobrobit bugarskog nogometa, pokušavamo ukloniti ovo zlo koje je zahvatilo bugarski nogomet, ove nekompetentne ljude koji njime vladaju. Svi mi zajedno, ujedinjeni, i to ne riječima, nego djelima, moramo napraviti sve da ove neznalice smjesta napuste bugarski nogomet.

Ovo što vidimo su rezultati odluka čelnika. Već godinama nema nikakvog napretka. Potrebno je krenuti od nule, moramo imati novu strategiju razvoja i napraviti katarzu u svim aspektima sporta u Bugarskoj. Ovo je vrlo važan i odgovoran posao, a počinje tako da se svi zajedno aktiviramo", poručio je.

Berbatov je za Bugarsku postigao 48 golova u 78 utakmica od 1999. do 2010. godine. Najbolji rezultat Bugarske na velikim natjecanjima bilo je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 1994. godine.

Pročitajte više