Berdych i Federer prvi polufinalisti Monte Carla

ČEŠKI tenisač Tomas Berdych prvi je polufinalist Mastersa u Monte Carlu. U četvrtfinalu je u tri seta svladao Šveđanina Robina Soderlinga. Nakon što je izgubio prvi set 5:7 i u drugom nadoknadio gubitak servisa (1:3), Tomas Berdych je naprosto pregazio Soderlinga osvojivši 12 gemova zaredom!

To je bio drugi "povratak" Berdycha na turniru. Jučer je bio u vrlo sličnoj situaciji protiv Robreda, ali je našao izlaz. Bit će to njegovo treće polufinale Mastersa u karijeri, a jedini masters osvojio je 2005., kada je u finalu Bercyja pobijedio Ivana Ljubičića u 5 setova.

Berdych čeka pobjednika susreta Nadal - Kohlschreiber. Bude li to Nadal(sve ostalo bi bila senzacija), bit će to zanimljiv susret igrača koji su prošli put igrali u četvrtfinalu Madrida prošle godine. Na završetku tog meča, koji je dobio Berdych, česki je igrač gestom ušutkivao gledatelje, pa je  došlo i do verbalnog sukoba dvojice igrača.

Federer sve uvjerljiviji

Svjetski broj 1 je na dobrom tragu da uhvati pravu formu za završnicu Mastersa u Monte Carlu. Za polufinale mu još uvijek nije trebao sav arsenal kojim raspolaže, ali protiv Davida Ferrera je posebno dobro radio backhand. Također je puno bolje servirao nego na početku turnira.

U prvom je setu izgubio servis, činilo se da ponešto i eksperimentira, ali u drugom je Federer deklasirao protivnika, a Španjolac je uglavnom bio gledatelj. Na kraju je Švicarac slavio sa uvjerljivih 6:4, 6:0.

M.J.
Foto:AFP

Pročitajte više