HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bešiktaš je osvojio i kup. Vida je junak duple krune

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

DOMAGOJ VIDA i Bešiktaš očajno su počeli sezonu. Ispali su u prvim pretkolima Lige prvaka i Europa lige, a nakon tri poraza u prvih osam prvenstvenih kola bili su tek deseti.

Zatim su se sjajno vratili u domaćoj ligi i dugo bili vodeći, ali su porazima dva kola prije kraja kompromitirali siguran naslov. 

Ipak, u nikad napetijem troboju s Galatasarayem i Fenerbahčeom osvojili su ga u posljednjem kolu, a gol u ključnoj pobjedi protiv Göztepea 2:1 zabio je Vida. 

Samo tri dana kasnije novog prvaka čekalo je finale kupa protiv Antalyaspora. Tog protivnika Bešiktaš je daleko lakše riješio i došao do još jednog trofeja. Već nakon tri minute Bešiktaš je poveo golom Josefa. Rosier je u 30. minuti zabio za konačnih 2:0.

Bešiktaš je tako u samo tri dana spektakularno spasio sezonu koja je dugo slutila na debakl, a njegov hrvatski stoper bio je ključni igrač u pohodu na duplu krunu. Vida je propustio samo sedam utakmica (od čega tri zbog kartona i korone) na putu do oba domaća trofeja, a u svih ostalih 39 bio je prvotimac.

Premda stoper, Vida je duploj kruni pridonio sa šest golova. Četiri prvenstvena bili su ključni za bodove i pobjede, a među njima onaj u najluđem posljednjem kolu baš za naslov. Vidin jedini gol u kupu bio je za dramatičnu pobjedu 3:2 u polufinalu protiv Bašakšehira.

Vida je prije ova tri trofejna dana posljednji put pehar podigao prije pet godina, kada je osvojio ukrajinski naslov s kijevskim Dinamom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE VIDA U TRI DANA OSVOJIO OBA TURSKA TROFEJA

Pročitajte više