Betis za Klasnića nudi 4 milijuna eura

ŠPANJOLSKI Betis objavio je kako sprema vrlo ozbiljnu ponudu za napadača naše reprezentacije i bremenskog Werdera, Ivana Klasnića, tešku četiri milijuna eura. Kako donosi francuski list Footmercato, Klasnić bi u redovima prvoligaša iz Seville trebao zamijeniti brazilskog centarfora Ricarda Oliveiru, koji nema pretjeranu želju vratiti se  iz Sao Paoloa, gdje se godinu dana kalio na posudbi.

Brazilac u Sao Paolou, naime, nije doživio svjetle trentuke poput onih iz Le primere 2004/05. kada je bio treći strijelac prvenstva (23 pogotka), ali je čelnicima Seville još prije mjesec dana obznanio kako u Andaluziji više ne vidi svoju budućnost, te kako želi ostati u Brazilu.

Zahvaljujći dobrim odnosima španjolskog prvoligaša sa Sao Paolom, Oliveira će najvjerojatnije vrlo brzo dobiti klupsku ispisnicu. Prema ugovoru, naime, stvar bi trebala biti riješena u roku od narednih sedam dana, kada ističe dogovoreno vrijeme posudbe.

U Betisu, čijim čelnicima nisu promakle dobre igre našeg reprezentativca, vjeruju da bi on rado okušao svoje šanse u španjolskom prvenstvu, ali ih isto tako muči činjenica da je Werder već ostao bez Nelsona Valdeza (Borussija Dortmund). S obzirom na visoke ambicije u Ligi prvaka, Werder si možda nije u mogućnosti priuštiti odlazak još jednog vrsnog, uigranog napadača, ujedno i jednog od klupskih totema.

No, koliko je Betis ozbiljan u svojoj namjeri, dovoljno govori podatak da se s ciforom od 4 milijuna eura bez većih špekulacija odmah izašlo u javnost.

U slučaju da misija prođe bez  uspjeha, Španjolci najavljuju dolazak nešto skupljeg ofanzivnog veznjaka, Urugvajca Valencea Regueire.

D.R.

Pročitajte više