Bez Ronaldinha protiv Argentine

JEDAN od najboljih brazilskih nogometaša, Barcelonin "mozak" Ronaldinho, neće zaigrati za Brazil protiv Argentine u susretu južnoameričke kvalifikacijske lige za SP 2006.

Zbog bolova u preponama Ronaldinho je otkazao nastup, a brazilski izbornik Carlos Albero Parreira odlučio ga je zamijeniti Luisom Fabianom. Izostanak Ronaldinha veliki je gubitak za Brazil jer je ovaj sjajni igrač bio u velikoj formi. Parreira se, međutim, nada da će Luis Fabiano uspješno zamijeniti Ronaldinha.

Luis Fabiano je postigao dva pogotka na prijateljskoj utakmici s Mađarskom (4:1), koja je u travnju odigrana u sklopu brazilskih priprema za susrete južnoameričke kvalifikacijske lige za SP. Riječ je o vrlo eksplozivnom napadaču i izvrsnom strijelcu, a jedina mu je mana što u žaru borbe zna pretjerati s oštrinom zbog čega je tijekom prvenstvene sezone dobio četiri crvena kartona igrajući za svoj klub.

Brazilska reprezentacija priprema se za nastup protiv Argentine u svom kampu 100 km udaljenom od Rio de Janeira. Liječnik brazilske reprezentacije Jose Luis Runco izjavio je da osim Ronaldinha zdravstenih problema ima i srednji branič Luisao, koji također neće igrati protiv Argentine zbog bolova u preponama, a njegova i Ronaldinhova ozljeda ne mogu sanirati do srijede kad se igra utakmica s Argentincima, tradicionalno najvećim južnoameričkim rivalima Brazila.

f the defence.

(Hina) xmi ymi

Pročitajte više