"Bijeli" na Island ili u Irsku

U 2. PRETKOLU Lige prvaka Hajduk igra protiv pobjednika susreta KR Reykjavik (ISL) - Shelbourne (IRL).

Islandski i irski prvak sastaju se u prvom pretkolu, a pobjednik dolazi na Poljud.

Možemo reći da je ždrijeb u Nyonu pomazio našeg prvaka, ili točnije, izbjegnuti su Bugarski, Slovački i Švicarski klubovi.

Hajduk će u prvoj utakmici koja se igra 28.7. biti domaćin. Uzvrat je tjedan dana kasnije.

Shelbourne trenutno vodi u irskom prvenstvu sa šest bodova više od drugoplasiranog Bohemiansa, a crveno-bijeli iz Dublina osnovani su daleke 1895. Shelbourne igra na Tolka Parku, stadionu čiji je rekord od 12.000 gledatelja oboren u susretu sa Manchester Unitedom 1995. Shelbourne je deset puta bio prvakom Irske, a sedam puta je bio pobjednikom Kupa, dok se iz sadašnje postave ističe najbolji strijelac Jason Byrne. Od 30 utakmica u europskim kupovima Shelbourne je pobijedio u svega dvije, uz razliku pogodaka 23:61.

Islandski KR Reykjavik ili Knattspyrnuflag Reykjavkur lani je u 1. pretkolu ispao od armenskog Pyunika (0:1, 1:1), a momci trenera Willuma Thorsona, koji igraju u crno-bijelim dresovima, dosad su u europskim kupovima igrali 40 utakmica, od čega su pobijedili u osam, a izgubili 26, uz razliku pogodaka 39:104. KR je najstariji islandski klub utemeljen 1899., a igra na stadionu u zapadnom dijelu grada, čiji je kapacitet 5000 gledatelja. U novom islandskom prvenstvu KR je trenutno četvrti sa šest bodova manje od vodećeg Fylkira.

Neki zanimljiviji parovi:

Club Brugge - Lokomotiv Plovdiv
Young Boys - Crvena Zvezda
APOEL Nikozija - Sparta Prag
pobjednik Pobeda (MAK)/Pyunik (ARM) - Shakhtar Doneck
pobjednik Široki Brijeg (BIH)/Neftchi (AZE) - CSKA Moskva.

M.R.

Pročitajte više