kup kralja

BILBAO - BARCELONA 1:0 Inaki Williams u 93. minuti izbacio Barcu iz Kupa kralja

Foto: Getty Images

ATHLETIC BILBAO svladao je Barcelonu 1:0 i plasirao se u polufinale španjolskog Kupa kralja.

Kriza španjolskog prvaka doživjela je novi vrhunac. Nakon svađe Abidala i Messija, Katalonci su ispali i iz Kupa kralja. U finišu utakmice na San Mamesu izbacio ih je Inaki Williams. Tamnoputi napadač poentirao je glavom na precizan ubačaj Ibaija Gomeza.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je od prve minute dok u 69. minuti Quique Setien nije umjesto njega na travnjak poslao Brazilca Arthura.

Od samog početka Barcelona je bila nemoćna, Athletic se dobro postavio i odolijevao napadima Katalonaca. To je goste iz Barcelone učinilo vrlo nervoznima pa su tako u prvih 45 minuta dobili čak tri žuta kartona uz opomenu i treneru Setienu.

Neuobičajeno neraspoložen bio je i Leo Messi, koji je za vrlo oštar start na Raulu Garciji dobio žuti karton. Nije to bilo nešto što često viđamo od Argentinca, a čini se da su ga Barcina kriza i svađa s Abidalom zaista izbacile iz pravog ritma i natjecateljske forme.

Baske je u drugom poluvremenu spašavao nevjerojatni vratar Unai Simon. Skinuo je dva velika zicera; prvo u 71. minuti Antoineu Griezmannu nakon proigravanja Sergia Roberta, a potom i Messiju u 90. minuti. Tri minute kasnije Barca je pokleknula i pala na krcatom San Mamesu. 

Ibai Gomez ostao je sam na desnoj strani, uputio savršeno precizan centaršut, a glavom je lijepo pogodio Inaki Williams. Dodajmo da je nekoliko minuta ranije šepajući i s bolnom grimasom na licu travnjak napustio Gerard Pique što bi, ako je ozljeda ozbiljnija, mogao biti dodatni udarac za Katalonce u već ionako lošoj situaciji s ozljedama.

Bio je to susret dva najtrofejnija kluba u Kupu kralja. Barcelona je ovo natjecanje osvajala rekordnih 30 puta, dok je Athletic slavio 23 puta, no posljednji put još 1984. godine. U 21. stoljeću Athletic je tri puta stizao do finala, 2009., 2012. i 2015., ali je svaki put gubio upravo od Barcelone. 

Napomenimo da je Real Madrid ranije neočekivano ispao od Real Sociedada, a u polufinalu su već Mirandés i Granada.

Athletic Bilbao - Barcelona Live Score

 

Pročitajte više