PRIMERA

BILBAO - REAL 0:1 Ramos opet junak, Real pobjegao Barci na sedam bodova

Foto: Guliver Image/Getty Images

ATHLETIC - REAL 0:1. Real Madrid je u 34. kolu Primere slavio u Baskiji golom Ramosa s bijele točke iz 70. minute i četiri kola prije kraja pobjegao je Barceloni (koja večeras igra protiv Villarreala) na sedam velikih bodova.

Nije to bila neka velika partija Kraljeva, Real se dosta mučio protiv tvrdog i žilavog domaćina, ali je na iskustvo i rutinu pobijedio. Marcelo je u 69. minuti pao u kaznenom prostoru, sudac je najprije pustio da se igra nastavi, ali je dobio dojavu VAR-a da pogleda što se dogodilo.

Junak Ramos i fantastični Modrić 

Snimka je pokazala da je branič domaćih nagazio Marcela i penal je bio opravdano dosuđen. Ramos je uzeo loptu i zabio svoj deseti gol sezone.

Jedan od najboljih stopera u povijesti je i u prošlom kolu odlučio pobjednika udarcem s bijele točke protiv Getafea.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli ništa vrijedno spomena. Real je imao nešto više posjeda, ali bez pravih šansi i konkretnosti, dok je domaćin pokušavao preko Inakija Williamsa, ali ozbiljnih prilika nije bilo.

U nastavku se također igralo čvrsto i tvrdo, ali je Zidane uvođenjem Viniciusa pojačao pritisak i to mu se na kraju isplatilo. Nakon gola Real je imao zicer na samom kraju, ali je šut Benzeme obranio golman Athletica.

Baski su tražili penal, ali ga nisu dobili 

Bilbao nije imao pravih prilika, ali je neposredno nakon gola Reala i sam tražio penal. U kaznenom prostoru Reala Ramos je nagazio Garciju koji se srušio, ali Baski nisu dobili penal premda je do kontakta došlo.

Iako je Marcelo izabran za igrača utakmice, dojma smo da je ta čast mogla pripasti Luki Modriću. Kapetan Hrvatske odigrao je fantastičnu utakmicu u oba smjera.

Posebno je bio impresivan šprint u obranu od nekih 70 metara nakon kontre domaćih, kad je stigao prvi do svog vratara i zasmetao Williamsu. Modrić je imao nekoliko krasnih, sebi svojstvenih minijatura, a posebno je impresivna bila jedna na samom kraju utakmice.

Sastavi:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više