Bild demantira Romana: Čudo iz Kustošije nije prodano za 5.2 milijuna eura?

Foto: Privatni album

FABRIZIO ROMANO je u ponedjeljak objavio da je ofenzivac Dino Klapija (17) iz Kustošije prešao u RB Leipzig za 5.2 milijuna eura. U tom transferu postoji i klauzula. Naime, Kustošija će dobiti deset posto iznosa od Klapijine sljedeće prodaje. Ipak, njemački Bild piše da je Leipzig Kustošiji platio 2.5 milijuna eura te da će Klapija ostati u Zagrebu do ljeta.

Leipzigov plan

Na ljeto će se odlučiti gdje će Klapija trenirati i igrati. Za početak ga Leipzig planira koristiti u juniorskoj Bundesligi, no nije nemoguće da dobije priliku i u seniorskoj momčadi. Bild piše kako Klapiju smatraju čudom od djeteta s nevjerojatnim "nosom za gol" te da može igrati na svim pozicijama u napadu. Za Klapiju je bila zainteresirana i Borussija Dortmund.

Rođen u SAD-u

Klapija je u Kustošiju stigao u ožujku prošle godine iz New York City FC-ja, koji je u sustavu Manchester City Football Groupa. Već tad je za njega bilo puno interesa, ali je došao u Kustošiju uvjeren da je to najbolje za njegov razvoj. Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji, nakon što je zbog hrvatskih korijena izvadio hrvatsku putovnicu.

Pročitajte više