HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bild objavio top 50 igrača HSV-a ikad. Na popisu dvojica Hrvata

Foto: EPA

DVOJICA hrvatskih nogometaša našla su se na popisu 50 najboljih u povijesti HSV-a prema izboru Bilda. Njemački medij objasnio kako se za njihov izbor u obzir ne uzimaju samo uspjesi i statistika, već i popularnost kod navijača te odanost klubu.

Na 44. mjestu nalazi se Ivica Olić. "Hrvatski napadač je 20. listopada 2007. godine protiv Stuttgarta postao prvi igrač HSV-a koji je postigao hat-trick u bundesligaškoj utakmici. Kopačke s kojima je postigao tri gola danas se nalaze u HSV-ovu muzeju", napisao je Bild.

Mladena Petrića, još jednog hrvatskog nogometaša, Bild je stavio na 31. mjesto. "Njegov tadašnji trener Martin Jol jednom je rekao: 'Mladen je rođeni golgeter. U desetljeću se možda rodi jedan takav.' Hrvat je imao fantastičnu tehniku. U 136 utakmica zabio je 61 gol", stoji u opisu.

"Veća legenda ne može biti"

U top deset nalaze se Ditmar Jakobs, Uli Stein, Josef Posipal, Thomas von Heesen, Gert Dorfel i Horst Hrubesch. Treći je Kevin Keegan, drugi Felix Magath, a prvo mjesto pripalo je Uweu Seeleru. "Najveći igrač HSV-a ikad. Zabio je 404 gola u 476 utakmica između 1953. i 1972. Osim toga, počasni je građanin Hamburga. Veća legenda ne može biti", piše o Seeleru.

Pročitajte više