EUROPSKE LIGE

Bild: Gospodine Kovač, ovo je vaše gradilište

Foto: EPA

NIKO KOVAČ preuzet će Wolfsburg, objavili su brojni njemački mediji. Bild je objavio kako će bivši hrvatski izbornik potpisati ugovor do 2025. godine te 20. lipnja povesti momčad na pripreme za novu sezonu, nakon što su ovu zaključili na 12. poziciji. "Bivši trener Bayerna, Eintracht Frankfurta i Monaca ispred sebe ima puno posla", napominje Bild.

Podsjećaju kako je sportski direktor Jorg Schmadtke u jednom intervjuu rekao kako je kondicija igrača bila stalni problem u Wolfsburgu. Podržao je tadašnjeg trenera Floriana Kohfeldta, koji je dan kasnije dobio otkaz. "Ako sam trener momčadi koja ne zadovoljava osnovne uvjete za bundesligašku utakmicu, onda jednostavno ne mogu zahtijevati druge stvari", rekao je tada Schmadtke.

"Kovač, u Berlinu rođeni Hrvat, postavit će nova pravila. Tko će ga iznevjeriti ili neće biti uz njega, osjetit će posljedice, odnosno završiti na klupi ili tribinama", piše Bild o Kovaču, treneru koji veliku važnost stavlja na disciplinu i fizičku spremnost.

"Kovačeva filozofija može biti opasna za neke igrače"

Bild navodi kako je Wolfsburg pod trenerom Oliverom Glasnerom, koji sada vodi Eintracht, igrao nogomet visokog intenziteta i agresivnosti s brzim napadima. "Mark van Bommel je promijenio ideju, oslonivši se na posjed", piše Bild.

"Vrati li se Kovač nekad uspješnoj filozofiji igre, to bi moglo biti opasno za igrače poput 34-godišnjeg Maxa Krusea. Intenzitet će tada biti važniji od igračke inteligencije", smatraju njemački novinari.

"Kada je riječ o Kohfeldtovoj smjeni, čini se kako se nije slagao s vodstvom kluba po pitanju odluka. O tome Kovač može pitati svoje prethodnike: Brunu Labbadiju, Olivera Glasnera, Marka van Bommela i Floriana Kohfeldta", zaključuje Bild.

 

Pročitajte više