NIKO KOVAČ

Bild: Kovač je drugi put odbio "svoj" klub. Što se krije iza te odluke?

Foto: EPA

BERLINSKA Hertha danas je imenovala novog trenera, trećeg ove sezone. Riječ je o poznatom njemačkom stručnjaku Bruni Labbadiji, no on je, piše Bild, bio drugi izbor ovog bundesligaša.

Hertha je htjela Niku Kovača, što nije nikakva tajna. Nakon što je Kovačev kum Ante Čović dobio otkaz 27. studenog, iz Berlina su odmah nazvali svog vojnika Kovača, koji je u Herthi igrao u dva navrata.

Prvo odbijanje Herthe

Niko se zahvalio rekavši kako se želi odmoriti nakon turbulencija i razilaska s Bayernom koji se dogodio u tom razdoblju. 

VIDEO: Kovačevi najbolji trenuci u Bayernu

U Herthi su potom dogovorili privremenu suradnju s legendarnim Jürgenom Klinsmannom, međutim u deset utakmica on je imao tri pobjede, tri remija i četiri poraza.

Klinsmann je odletio u veljači pa je klub nakon toga vodio pomoćni trener, Iranac Alexander Nouri. Međutim, njegovi rezultati nisu bili ništa bolji i sada je klub u opasnoj zoni.

Hertha uložila strašan novac, no Kovač ne želi u borbu za ostanak

Od Herthe se očekuje daleko više, posebno jer je ove zime u pojačanja uložila 80 milijuna eura. Stoga su iz Herthe ponovno nazvali Kovača i još jednom dobili odbijenicu. Novinari Bilda se pitaju što je razlog takve Kovačeve odluke.

Smatraju da bivši hrvatski izbornik vjerojatno ima neku ponudu velikog kluba za koju javnost ne zna, ali i da je upitan njegov interes za dolazak u momčad koja se bori za ostanak.

Kovač je trener koji je s Eintracht Frankfurtom i Bayernom osvajao trofeje pa bi mu dolazak u Herthu, smatraju Nijemci, bio korak unazad. 

Bivši kapetan i izbornik Hrvatske rođen je u Berlinu, a u Herthi je počeo karijeru. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više