LIGE PETICE

Bild: Kovačevo i Solskjaerovo mjesto želi isti čovjek

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED i Bayern ne briljiraju na otvaranju nove sezone. United je nakon devet odigranih kola tek 14. na ljestvici Premiershipa sa samo 10 bodova dok je Bayern u nešto boljoj situaciji.

Momčad Nike Kovača nalazi se na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s bodom manje od Wolfsburga i Borussije Mönchengladbach.

Ipak, jasno je da 15 osvojenih od moguća 24 boda nije dovoljno za Bayern pa Bild već piše kako se Niki Kovaču već sada ozbiljno trese stolica. Ne pomaže mu ni situacija oko Thomasa Müllera, s kojim je ušao u otvoreni rat

Ole Gunnara Solskjaera, s druge strane, smjenjuju kad god neki veliki trener dobije otkaz, ali još uvijek se drži na klupi Uniteda iako je trebao biti samo prijelazna opcija. Međutim, prije nekoliko dana u Guardianu je objavljen intervju zbog kojeg su se obojici navedenih trenera smanjile šanse za ostanak na klupi.

Spreman je za novi posao

Naime, novinar Guardiana pitao je Ralfa Rangnicka, jednog od najutjecajnijih nogometnih stručnjaka koje je Njemačka ikad imala, bi li volio preuzeti Manchester United, a Rangnick je na to dao opširan odgovor u kojem je priznao da nema ništa protiv razgovora o mogućem angažmanu u Unitedu. Vjerojatno isto vrijedi i za Bayern.

"Sretan sam tu gdje jesam, ali ako bi neki klub i htio pregovarati sa mnom, moje pitanje bi bilo: Mogu li ja biti netko tko će imati pravo utjecaja na sva područja kluba vezana za razvoj nogometaša? Ako nije tako, taj klub dobiva samo pola onoga što mu ja mogu dati", rekao je Rangnick.

Rangnick je čovjek koji jamči rezultat. S Red Bullovom franšizom postiže čudesne rezultate i gotovo sigurno se može reći da ništa lošiji ne bi bio ni u jednom od ova dva velikana, ali problem predstavlja razina utjecaja koju želi imati u klubu. Međutim, ako se u Bayernu ili Unitedu odluče za promjene, Rangnick bi se mogao pokazati kao idealan kandidat.

Pročitajte više