Bild objavio koji klubovi žele Sosu: "Navijači Stuttgarta su zabrinuti"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BORNA SOSA (24) otputovao je s hrvatskom reprezentacijom u Katar, gdje u nedjelju počinje Svjetsko prvenstvo. Iako dobri nastupi na velikom natjecanju mogu otvoriti priliku za veliki transfer, Bild tvrdi kako Sosa ne planira u zimskom prijelaznom roku napustiti Stuttgart u kojem igra pet godina.

"Sosa je potreban na Svjetskom prvenstvu. Štoviše, ima velike planove za svoj prvi veliki turnir - želi svijetu pokazati što može", piše Bild dodajući kako Sosa "želi napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri" te ga "privlači vrhunski klub", a njemački medij navodi interes Intera, Atalante i Newcastlea.

Riječ je o klubovima s kojima se Sosa i ljetos povezivao, no nije došlo do transfera. "Navijači Stuttgarta su zabrinuti, pitaju se hoće li Sosa otići nakon Svjetskog prvenstva, hoće li ikada više nositi dres kluba", piše Bild te ističe kako "simpatični Hrvat doista planira budućnost."

Sosa je promijenio agenciju

Sosa je promijenio agenciju i sada surađuje s "mega-agencijom" ICM Stellar. "No promjena kluba u zimskom prijelaznom roku ne pada mu na pamet. Iskustvo je pokazalo da ljetno tržište daje puno bolje ponude od zimskog. Stuttgart također želi zadržati Hrvata (vrijednog 20 milijuna eura) do kraja sezone", objavio je Bild.

"Svjetsko prvenstvo je fantastičan izlog, ali jasna je Bornina želja za ostankom. Kvalitetan je igrač i bilo bi ga teško zamijeniti na ljeto. Transfer tijekom zime ne bi bio dobar, to bi nas oslabilo. Jako je važno zadržati kvalitetnu momčad", poručio je sportski direktor Stuttgarta Sven Mislintat.

Prema Transfermarktu, Sosa vrijedi 20 milijuna eura, a ugovor sa Stuttgartom ima do 2025. godine. U klub je došao 2018. iz Dinama za šest milijuna eura. Ove sezone ostvario je osam asistencija u 13 utakmica, dok ukupno za Stuttgart ima 31 u 95 nastupa.

Pročitajte više