Bild: Soldina stolica ovisi o Podolskom

NAJTRAŽENIJI njemački dnevnik Bild u svom se nedjeljnom broju pozabavio skorašnjim početkom Bundeslige i stanjem u svih 18 klubova koji će za manje od mjesec dana krenuti u borbu za naslov.

Bildovi analitičari proučili su koje je najveće pitanje u svakom od 18 prvoligaša uoči starta prvenstva, a za nas je najzanimljivije pitanje koje su postavili uz Koeln: “Koliko će još dugo izdržati Soldo?”

Hrvatski je stručnjak prošle sezone uspio zadržati Köln u prvoj Bundesligi, zauzeo je 13. mjesto, no igra njegove momčadi često je bila na udaru kritika. Posebno se to odnosi na domaće utakmice u kojima je Koeln ostvario svega tri pobjede. No, Soldo je ostao na klupi i povest će momčad i u novu sezonu.

“Trener Kölna Zvonimir Soldo pod velikim je pritiskom. Predsjednik Wolfgang Overath traži uspješan i lijep nogomet i - disciplinu! Jasno je da će, ako u tome odmah ne uspije i ukoliko se Köln opet bude borio za ostanak, Soldi biti gusto”, navodi komentator Bilda, a Soldo na to kaže:

"Pritisak je za mene normalna stvar, sve će ovisiti o uspjehu. A i prošle ste me sezone nekoliko puta otpisali."

“Problem je što novac za pojačanja ne postoji. Lukas Podolski napokon mora eksplodirati, a o njemu ovisi i Soldina budućnost”, zaključuje Bild.

Zanimljiva je i analiza stanja u Wolfsburgu u kojem je, smatra njemački dnevnik, najveće pitanje što će biti s Edinom Džekom u svjetlu njegove prijeteće izjave ”Ako budem morao ostati, vidjet ćemo kako ću igrati”. Problem je što i drugi bosanskohercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović želi otići, a klub je čvrst u namjeri da ih ne pusti. Bild se boji da bi u takvoj situaciji Džeko i Misimović mogli postati ozbiljan problem za Wolfsburg i dodaje kako prodaja možda ipak ne bi bila loša opcija.

Pročitajte više