Bild: Tuchel igra opasnu igru

Foto: EPA

NJEMAČKI Bild piše kako je stanje u redovima aktualnog prvaka daleko od idealnog. Zbog nezadovoljstva ljetnim prijelaznom rokom odnosi između uprave kluba i trenera Thomasa Tuchela, osvajača Lige prvaka s Chelseajem iz 2021. godine, zategnutiji su nego ikada prije.

Bayern je na izlaznim transferima pred kraj prijelaznog roka zaradio 70 milijuna eura. Benjamin Pavard otišao je u Inter za 30 milijuna, a Ryan Gravenberch u Liverpool za 40 milijuna eura. Tuchel je želio da se novac uloži u ekipu, a na vrhu popisa želja bio mu je Portugalac João Palhinha (28) iz Fulhama.

Transfer propao u posljednji tren

Veznjak koji igra na poziciji šestice trebao je biti plaćen vrtoglavih 65 milijuna eura i već se fotografirao u dresu njemačkog velikana, ali na kraju se ipak morao vratiti u London jer Fulham na samom kraju prijelaznog roka nije mogao pronaći zamjenu.

Tuchel je jako nezadovoljan propašću tog posla i kadrom koji ima na raspolaganju, a uoči utakmice s Gladbachom žalio se i na mali broj opcija u zadnjoj liniji: "Sastav je malo prorijeđen, malo slab... Imamo samo šest obrambenih igrača koji treniraju, to je na rubu."

Bild piše kako Tuchel igra "opasnu igru" s čelnicima bavarskog kluba koji su vrlo nezadovoljni tim istupom i smatraju da njemački trener unaprijed traži opravdanja za eventualne neuspjehe. Navodno je želio da mu se dovede Trevoh Chalobah (24) iz Chelseaja ili Armel Bella-Kotchap (21) iz Southamptona, ali klub nije udovoljio tim zahtjevima, što je dodatno zategnulo odnose između Tuchela i vodstva.

Pročitajte više