"Bili smo gosti na domaćem terenu"

MARIN ČILIĆ dao je sve od sebe da nadoknadi Karlovićev poraz od Štepaneka, no nije uspio. Tomaš Berdych pobijedio je 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3. Česi su u domaćinskoj atmosferi u Poreču poveli 2:0 i na korak su do plasmana u finale Davis Cupa.

> Karlović: Kao da sam bio deset  rudni u ringu s Cikatićem

Meč je bio neizvjestan od početka, a kod rezultata 3:3 Marin nije uspio zadržati svoj servis. Čeh je došao do "breaka" prednosti, pa to potvrdio i na svoj početni udarac za 5:3. Nije trebao čekati da bi dobio prvi set. Sve je riješio već na Čilićev servis sa drugim uzastopnim breakom za 6:3. U drugom setu u neizvjesnom drugom gemu odmah je napravio "break" i veliki korak ka osvajanju seta. Ništa u tim trenucim nije išlo Čiliću, dok je Berdych igrao "kao navijen". Uskoro su Česi imali 2:0 u setovima.

Tad smo vidjeli drugo lice našeg tenisača, sve do osmog gema protivnici su čuvali svoje servise, a tada je Čilić iskoristio drugu "break" loptu za vodstvo 5:3. Potom je lako osvojio svoj serviz, za 2:1 u setovima. Motiviran je bio Čilič i u nastavku, a zanimljivi četvri set presudio je "breakom" za 5:4. Uskoro je uspio poravnati na 2:2

U presudnom petom setu više nije imao snage protiv koncentriranog protivnika, koji je poveo 4:2 i suvereno vodio Češku do drugog boda u Poreču. Poslije meča u dvorani su se čule ovacije i pjesma brojnih čeških navijača. Prema finalu sigurnim koracima idu kao da igraju u Pragu...

Prpić: Bili smo gosti na domaćem terenu

Izbornik Goran Prpić bio je rezigniran zbog nedostatka podrške s tribina.

"Mislim da je presudna bila podrška s tribina. Nas navijači jedva da su pozdravili pri ulazu u teren, a to najviše znači kod bitnih poena. Tad igrači osjećaju veće samopouzdanje i lakše im je igrati. Mi smo bili gosti na domaćem terenu, Česi su našim navijačima održali lekciju", rekao je izbornik Goran Prpić.

Marin Čilić bio je žalostan zbog poraza, a naglasio je kako mu je bila prekratka pauza između US Opena i tog meča.

"Možda je bilo prekratko vrijeme oporavka nakon US Opena, a dijelom je i to što nisam znao kako će Berdych napadati."

Berdych: Motivirala ma pobjeda Štepaneka

"Nakon pobjede Stepaneka bilo mi je puno lakše igrati i dodatno me to motiviralo. Bio sam iznanađen podršakom s tribina, koja je zaista bila sjajna. U petom setu uspostavio sam svoju igru, nakon "breaka" bilo mi je puno lakše igrati", rekao je tenisač koji je Češku doveo na prag finala Davis Cupa.

Pročitajte više