Bili smo s navijačima u Varšavi: Stotine Hrvata na putu prema Kalinjingradu

Foto: Index

HRVATSKA reprezentacija u subotu Kalinjingradu igra prvu utakmicu na SP-u protiv Nigerije od 21 sat.

Velik broj Hrvata dočekao je reprezentaciju već u četvrtak na Trgu pobjede u Kalinjingradu, a stotine navijača u petak je iz Hrvatske krenulo prema Baltiku. Od Zagreba do Kalinjingrada dijeli ih put od 1400 kilometara, no za Rusiju se putuje iz svih dijelova Hrvatske. Navijači s kupljenom ulaznicom ne trebaju vizu za ulazak u Rusiju, a metro i vlakovi navijače voze besplatno. 

Do Kalinjingrada se autobusima ide preko Maribora ili Katowica, Varšave i Gdanjska, dok avionom iz Zagreba treba presjedati, najčešće u Varšavi.

17:20 Dobili smo još slika hrvatskih navijača koji su na putu za Rusiju. Među njima je i jedna grupa iz Karlovca.

16:45 Indexov reporter koji je na putu za Kalinjingrad javio se iz Varšave. Javlja da je glavni grad Poljske, koji je blizu ruskog grada u kojem će igrati Hrvatska i Nigerija, prepun Hrvata. Atmosfera je sjajna i hrvatski navijači preplavili su Varšavu 

Po mnogo čemu Kalinjingrad je jedinstveno mjesto na Starom kontinentu. On je glavni grad ruske enklave na površini Europske unije, čisti i pravi ratni plijen. Ovdje možete vidjeti najviše pješčane dine u Europi, ali i borove šume i plaže na obali Baltičkog mora koje se pružaju kilometrima i svake godine privlače nekoliko milijuna turista.

Nalazi se između Baltičkog mora, Poljske i Litve, a od ruske granice je udaljen 320 kilometara.

Jutros smo detaljno opisali i drugu stranu lučkog grada, centra droge i prostitucije. Navijači se moraju paziti ruskih snaga reda ako ulete u nevolju jer ona može biti samo još veća. 

>>> KALINJINGRAD U STRAHU: Hrvati, Srbi, Rusi i Englezi na istom mjestu! 

Ako ste već u Rusiji, svoje nam fotografije i videomaterijale šaljite na desk@index.hr!

Ekipa Riječana, koja reprezentaciju prati na svim velikim natjecanjima od 1998. godine, zaputila se kamperom. "Do Rusije ćemo prijeći otprilike deset tisuća kilometara, što nam za Hrvatsku ne predstavlja problem", poručili su prije puta. 

Razgovarali smo s navijačima koji su sinoć prema Kalinjingradu krenuli autobusom iz Zagreba. 

"Doznali smo da će FIFA u prodaju pustiti nekoliko 'last minute' ulaznica. Čekali smo tri dana na njihovim stranicama i jednu noć oko 3:30 napokon smo uspjeli ugrabiti ulaznice. Putujemo s osamdesetak navijača iz cijele Hrvatske zbog čega ću se ovo doživjeti na još bolji način. Konačno je san postao stvarnost. Idem na Svjetsko nogometno prvenstvo. Afrika i Brazil bili su daleko, ali sada sam konačno sve organizirao i ugrabio nekoliko slobodnih dana na poslu", kazao nam je Josip Bilić, koji će nas izvještavati o ozračju kada stigne u Kalinjingrad.

 

Pročitajte više