Bilić dovodi najskuplje pojačanje u povijesti West Hama

Foto: Getty Images/Guliver Image

ENGLESKI premierligaš West Ham, kojeg predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, pojačao je redove angažiravši 26-godišnjeg napadača Andrea Ayewa.

Dosadašnji napadač Swansea Cityja seli među 'čekičare' za 23 milijuna eura čime će postati najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Do sada je West Ham najviše platio Andyja Carrolla koji je 2013. stigao iz Liverpoola za 17,5 milijuna eura.


Ayew, koji je rođen u Francuskoj, ali igra za reprezentaciju Gane, u dresu Swansea Cityja je odigrao samo jednu sezonu postigavši 12 golova u 35 nastupa. Prije dolaska na 'otok' igrao je za Marseille, Arles i Lorient.

Njegov otac je jedan od najboljih afričkih nogometaša svih vremena Abedi Pele Ayew, a braća Jordan i Ibrahim također su profesionalni nogometaši. Jordan je napadač Aston Ville, a Ibrahim je veznjak Asante Kotoka.


Bilić je ovoga ljeta angažirao trojicu igrača. Norveški veznjak Havard Nordtveit je stigao iz Borussije Moenchengladbach, veznjak Sofiane Feghouli je bivši član Valencije, a napadač Gokhan Tore je stigao na posudbu iz Bešiktaša.

 

Pročitajte više