PREMIERSHIP

Bilić: Evo zašto će Lampard uskoro biti prvak

Foto: Getty Images/Guliver Image

WEST BROMWICH ALBION sutra u 18:30 dočekuje Chelseaja u 3. kolu Premiershipa.

Momčad Slavena Bilića upisala je dva teška poraza na startu sezone od Leicestera 3:0 i od Evertona 5:2. WBA je u tim utakmicama izgledao solidno u napadu, ali ga je loša igra u obrani koštala poraza.

"Naravno da nam nije lako jer se sve brzo dogodilo. Tek nedavno smo ušli u ligu, a prošle sezone smo izgubili sedam od 46 utakmica. Sad je sve drukčije i želimo zaustaviti ovaj pad, a to možemo učiniti samo ako ostanemo pozitivni. Možemo kritizirati, možemo biti ljuti, ali ne smijemo dopustiti da klonemo duhom. To je zadatak mene i mojih suradnika", rekao je Slaven Bilić uoči susreta s Chelseajem i dodao:

"Od Evertona smo izgubili 5:2, ali je u našoj igri bilo puno dobrih stvari. Sve se okrenulo nakon crvenoga kartona, ali do tad smo igrali dobro i bili smo opasni. Naravno da nakon što si izgubio 5:2 ne možeš previše govoriti o pozitivnim stvarima, ali igra iz prvog poluvremena treba nam biti putokaz za dalje. Bili smo hrabri, bili smo rastrčani i tako moramo nastaviti. Ne smijemo raditi glupe pogreške u obrani i dobivati onakve crvene kartone. No, tek je početak sezone i još se puno toga dobrog može dogoditi", rekao je.

Chelsea uložio deset puta više u momčad

Bilićev protivnik je momčad koja je ove sezone u nove igrače uložila 250 milijuna eura točno deset puta više od WBA-a. Lampard je Kaija Havertza platio 80 milijuna eura, Wernera 53, Chilwella 50, Ziyecha 40 i novoga golmana Edouarda Mendyja 24 milijuna eura.

Grafika za Index: SofaScore 

S druge strane, Bilićevo najskuplje pojačanje bio je Grady Diangana kojeg je otkupio od West Hama za 13,5 milijuna eura i za još deset otkupio posudbu Matheusa Pereiru iz Sportinga.

"Nevjerojatno je kakve je igrače Lampard uspio dovesti, ali to je veliki klub i to veliki klubovi rade. Mislim da im pod Lampardom neće trebati dugo vremena da kliknu i Chelseajevi navijači mogu se nadati da će se boriti za titule", rekao je Bilić.

U momčad mu se vraća Ahmed Hegazi koji se oporavio od ozljede, a Bilić je najavio i da će se i Filip Krovinović uskoro pridružiti momčadi na posudbi od godinu dana.

"Rekli su mi u klubu da bi to trebalo biti riješeno do kraja tjedna. Nikad ne možemo reći da je nešto gotovo ako nije, ali ono što mi je direktor rekao, zasad prenosim. Vjerujem da Krovinović stiže za koji dan, očekujem da će trenirati s nama nakon utakmice protiv Chelseaja. Iz uprave me uvjeravaju da će biti tako", rekao je bivši izbornik Hrvatske. 

Krovinović bi prije nove posudbe u WBA trebao potpisati i novi ugovor s Benficom, a onda krenuti za Englesku.

Bilić traži i napadača, jer realizacija je jedan od ključnih problema za WBA koji. Nedostaje im pravi strijelac koji bi realizirao brojne prilike koje su stvorili u uvodu sezone.

"Nemamo veliki budžet za napadača i zato moramo po tom pitanju biti kreativni, a moramo imati i malo sreće. Borit ćemo se", poručio je Bilić na današnjoj presici prije utakmice s Lampardom.

Kao prva meta za napad na tržištu spominje se Karlan Grant iz Huddersfielda, dok je The Sun danas objavio kako je WBA stupio u kontakt i s 36-godišnjim Adebayorom. Tu vijest demantiraju lokalni mediji, ali Bilić se o Adebayoru nije oglasio. 

Grafika za Index: SofaScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više