Bilić: Godi mi interes HSV-a

"GODI mi zanimanje takvog kluba kao što je HSV. Da, razgovarao sam s ljudima iz kluba, konkretno s direktorom Beiersdorferom, i otvoreno su mi rekli da sam jedan od kandidata za trenera kad se mjesto otvori na ljeto", izjavio je Slaven Bilić hrvatskim novinarima po povratku u Zagreb nakon što je u subotu pratio dvoboj HSV-a i Borussije iz Dortmunda.

"Kontakt je postojao još od gostovanja HSV-ovih rukometaša u Zagrebu. Ponajviše smo pričali o Oliću i njegovim igrama, ali smo se dotaknuli i ove druge teme. Jasno je da mi godi interes takvog kluba. Ali moj posjet Hamburgu nije se dogodio zbog pregovora oko trenerskog posla, već sam si odavno zacrtao da idem obići naše reprezentativce", priznao je Bilić i dodao kako paralelno razgovara i s HNS-om o novom ugovoru.

"Sve je OK  i nema ništa novo. Uistinu ne bih volio licitirati i pričati o ugovoru preko novina. Na pameti mi je trenutačno samo Škotska i utakmica u Glasgowu."

Bilić je na proputovanju Europom posjetio i hrvatsku koloniju u Dortmundu, Mladena Petrića i Roberta Kovača. Želi jedino što nije stigao porazgovarati s Ivanom Rakitićem. Osim naših Nijemaca, izbornik je obišao i Pranjića u Hereenvenu.

"Bio sam s Danijelom na večeri, a porazgovarao sam i s njegovim trenerom. Cijene ga u klubu, jako se dobro uklopio. Vole ga suigrači, traže ga loptama u svakoj prilici. Ljudi nepravedno podcjenjuju nizozemsku ligu bez pravog razloga, a tamo se igra pravi nogomet."

Bilić je ponudio i svoja razmišljanja o udarnom sastavu za Euro. Nakon teške ozljede Eduarda, ostala je velika praznina u napadu naše reprezentacije. Nju će, kako zasad stvari stoje, popuniti Ivica Olić. Uz Mladena Petrića, dakako.

"Petriću je teško igrati u Dortmundu jer je momčad limitirana. No, dobar je, spreman i za njega se ne brinem", kazao je Bilić.

Druga je kritična točka raspored u obrani. Bilić ima viziju s Pranjićem na lijevom beku, mada tu poziciju sjajni veznjak ne igra u klubu. U tom slučaju vjerojatno neće biti mjesta za Darija Šimića.

"Dario zna kako nije dobro što ne igra u klubu. No, na Euru će biti jedan od naših ključnih igrača. Ima dovoljno iskustva kako bi se dobro pripremio", uporan je Bilić.

M.P./D.R.
Foto: Index

Pročitajte više