Bilić: Hiddink je poput Angeline Jolie

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Slaven Bilić u Čatežu dovršava prvu fazu priprema reprezentacije za prvu utakmicu protiv Rusa, te ne skriva oduševljenje svojim pulenima.

"Odradili smo dva treninga, pridružio nam se i Robert Kovač. Radi se jako dobro, vrlo sam zadovoljan jer pristup igrača i njihova izvedba na terenu su više nego odlični." - istaknuo je Bilić u Čatežu.

U srijedu reprezentaciju očekuje trening utakmica u Sisku protiv Segeste (17h), kojom će izbornik Bilić završiti ciklus fizičkih priprema, a nakon dana odmora u petak počinju lakši treninzi s naglaskom na taktiku i uigravanje momčadi.

Eduardo da Silva i Modrić su u utorak dobili poštedu, zbog napornog tempa koji su imali u Dinamu.

"Njih dvojicu odlično poznajem iz mlade reprezentacije, tako smo i tamo funkcionirali. Nisu imali pauzu još od Livorna, igrali su još s Arsenalom, pa prvenstvo. Logično je bilo poštediti ih." - najavio je Bilić koji će dijelu igrača dati treninge s manjim intenzitetom.

Darijo Srna je također propustio trening jer je otišao u Zagreb na ultrazvuk, no ne radi se o ničemu ozbiljnom te će mu od petka biti na raspolaganju.

"Treninzi su nam najvažniji, ne treniramo samo tek toliko da nešto radimo, već se želimo maksimalno pripremiti kako bi u srijedu za Rusiju bili u najboljem stanju." - dodao je.

Na susretu u Sisku izbornik će dati priliku svim izabranicima, te u oba poluvremena izvesti različite momčadi.

Bilić se dotakao i aktualnih izjava Marka Babića, koji je dan ranije kazao kako je "nezadovoljan što nije u prvim planovima" te da je "povrijeđen više kao čovjek, a manje kao igrač".

"S Markom sam razgovarao prije toga, objasnio sam kako na njega apsolutno računam, kao i na svakog ostalog reprezentativca. Uvjeren sam da je to shvatio i prihvatio." - kratko je komentirao izbornik odbacivši špekulacije da se već prvog dana priprema u reprezentaciji stvara negativna atmosfera.

Na pitanje ruskog novinara, što misli o njihovom izborniku Guusu Hiddinku, Bilić je kroz smijeh uzvratio: "To je kao da me pitate kako ocjenjujem Angelinu Jolie! Šalu na stranu, radi se o stručnjaku koji pripada među najboljih pet trenera na svijetu."

Srđan Hebar

Pročitajte više