Bilić: I ja bih bio uzrujan da sam u Sunderlandu, ali zaleđa nije bilo

Foto: Getty Images / Guliver Image

GOLOM Winstona Reida u 94. minuti West Ham i Slaven Bilić svladali su Sunderland u 9. kolu Premier lige. Hrvatski trener je u posljednjim trenucima stigao do druge vezane pobjede u prvenstvu, a njegov kolega s druge strane David Moyes tvrdi da je bilo zaleđe jer je igrač Hammersa smetao vrataru Jordanu Pickfordu.

"Pogledao sam gol i jako je teško odlučiti sucu. Priznajem, i ja bih bio uzrujan da igram za Sunderland, ali zbilja na kraju mislim da nije bilo zaleđe. Nama je ova pobjeda veliki poticaj. Sada imamo dvije pobjede i to s praznim mrežama, a ništa vam ne može dati veći poticaj od toga. Na temelju ovoga trebamo graditi dalje", rekao je Bilić.

"Očekujem da Reid zabije glavom, a on to uradi izvan šesnaesterca"

Reid često zabija glavom, no ovog puta to je učinio s ruba šesnaesterca, što je iznenadilo i samog Bilića.

"Prvih 25 minuta je bilo nedvojbeno naših najboljih 25 minuta, uključujući i prošlu sezonu. Bili smo odlični, oštri, stvarali smo prilike i zapravo zaslužili voditi dva razlike. Nakon toga su se oni vratili u igru. U drugom poluvremenu su nam stalno prijetili iz kontri. Međutim, zadnjih 15 minuta smo pritiskali i tražili taj gol. Zabili smo i sigurno ne mogu reći da smo trenirali takvo što jer očekujete da Reid zabije glavom, no bila je to dobra odluka da ode na rub šesnaesterca", naglasio je Bilić.

Reid: Vjerovali smo do kraja

Hrvatski trener i navijači West Hama slave junaka Reida... 

"Jako važna utakmica i jako važna tri boda. Odlični smo bili u prvom dijelu prvog poluvremena. U drugom poluvremenu nismo dobro počeli, ali eto na kraju sam srećom uspio zabiti. Vjerovali smo do samog kraja da možemo zabiti i pobijediti. Jedva čekam da nam se priključe svi ozlijeđeni igrači", rekao je branič.

Moyes: Bilo je čisto zaleđe

Momčad Davida Moyesa i dalje je posljednja na ljestvici Premier lige, a uz Hamburger, Ingolstadt, Crotone i Granadu ostala je momčad koji još nije pobijedila ove sezone u ligama petice.

"Bilo je čisto zaleđe. Lako možete vidjeti po kretanju suca da nije siguran. Nije trebao priznati taj gol. Mislim da smo igrali dobro. Ne u prvih 20 minuta, ali s ostatkom utakmice sam zadovoljan", zaključio je bijesni Moyes.

Pročitajte više