Bilić: Ispali smo zbog engleske podvale

U KAZAHSTANU je Mate Bilić (29) odigrao debitantsku utakmicu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, čemu je prostor sada posvetila La Nueva España.

"Sretan sam jer mi se ostvario san igranja za reprezentaciju koja po kriterijima Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Europske nogometne federacije (UEFA) zauzima mjesto među deset najboljih. U takvu momčad nije lako ući, a sada se nadam da ću u njoj još dugo ostati", prenosi riječi nogometaša Sportinga iz Gijona španjolski list.

“Kao što to u životu biva, sreća nije potpuna, jer se Hrvat vratio tužan zbog neplasmana na Mundijal”, dodaje se u nastavku teksta u kojem Bilić priča o iskustvima u 2:1 pobjedi.

"Dva važna boda ispustili smo prije tri mjeseca u Zagrebu protiv Ukrajine. Englezi su nas izigrali u Ukrajini, podvalili nam, jer ih je Hrvatska prije dvije godine prepriječila put odlasku na Europsko prvenstvo. Sada mi ne idemo na svjetsku smotru, to je nogomet", kazuje Bilić koji La Nueva Españi otkriva da se i dalje nada pozivima izabrane hrvatske vrste.

"Naši najvažniji igrači dolaze iz jakih liga, poput engleske ili njemačke, gdje upisuju nastupe u kontinuitetu. Ja sam jedini koji igra u najjačoj, španjolskoj ligi", zaključio je prezimenjak hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

Pročitajte više