BILIĆ SE VRATIO U ENGLESKU

"Bilić je seksi trener. Bit će drugoligaški Klopp"

Foto: EPA-EFE

SLAVEN BILIĆ vratio se u Englesku. Postao je novi trener kultnog West Bromwich Albiona, kluba starog 141 godinu koji se natječe u drugoj ligi.

Matt Wilson, novinar Express & Star portala koji detaljno prati događanja oko WBA-a, zadovoljan je novim menadžerom.

"50-godišnjak je karakter kakav je klub trebao. Karakter koji je sposoban nositi navijače u sljedećoj fazi ovog putovanja. Njegovo postavljanje na mjesto menadžera je seksi jer se radi o treneru s reputacijom koja bi mogla utjecati na zbivanja u ovom prijelaznom roku. Očito je da se u Albionu nadaju da Bilić može biti Jürgen Klopp Championshipa", piše Wilson. 

WBA je prošle sezone završio na četvrtom mjestu Championshipa, engleske druge lige, s 14 bodova manje od prvaka Norwicha. Tako je otišao u doigravanje za plasman u Premier League, ali ispao je na penale u prvom krugu play-offa od Aston Ville.

Bilić je ugovor potpisao na dvije godine, što znači da je povratak u Premiership imperativ. Prethodno je u Engleskoj vodio West Ham od ljeta 2015. do jeseni 2017. godine. Poslije sjajne prve i loše druge sezone, u trećoj su Bilićevi Hammersi nakon štrajka i odlaska ključnog igrača Payeta bili grozni pa je Bilić dobio otkaz. Jednako je završio i njegov idući angažman u Al-Ittihadu.

Pročitajte više