Bilić: Modrić i Kranjčar su naša najveća snaga

LUKA MODRIĆ i Niko Kranjčar odigrali su zajedno prvo poluvrijeme trening utakmice protiv Segeste te još jednom izborniku dokazali kako bez problema mogu funkcionirati zajedno. Iako je Hrvatska od Siščana primila dva gola (2:6), Bilić nije krio zadovoljstvo prikazanom igrom.

"Čestitam Segesti na velikoj utakmici, zahvalio bi se na veličanstvenom ambijentu i dekoru. Bilo je sjajno. Shvatili smo je kao peti trening, kojim zaključujemo ciklus fizičkih treninga te se okrećemo taktičkoj pripremi za Ruse. Zadovoljan sa angažmanom, tečnosti i općenito igrom svojih igrača." - kazao je Bilić nakon susreta.

Istaknuo je kako je protivnik bio upravo onakav kakvog su očekivali te da je najvažnije što se nitko od igrača nije ozlijedio.

"Svi igrači su potvrdili da su zasluženo na listi i da na svakog možemo računati." - rezimirao je Bilić.

Posljednjih pola sata reprezentacija se Segesti suprostavila s deset igrača, nakon što je igru napustio Modrić. Izbornik je objasnio kako je želio isprobati kako njegova momčad djeluje s igračem manje; rezultat je bio rani gol Balabana, ali i zgoditak domaćeg igrača Šenije u 82. minuti.

"Bez Modrića smo probali varijantu s igračem manje. Zbog rehabilitacije nije bilo moguće da svi igraju po 45 minuta, pa su Vejić i Babić igrali svih 90. minuta. Željeli smo vidjeti kako bi bilo da imamo isključenog igrača." - objasnio je Bilić.

"S Vejićem i Sablićem sam jako zadovoljan. Mi ih najbolje znamo, Sablić može odlično igrati u fazi obrane, te imamo još pet dana da ga taktički što bolje pripremimo. Kvalitetan je, brz i dobro skače." - kazao je za Sablića kojem je namijenio na poziciju desnog beka.

I Danijel Pranjić je igrao na novoj poziciji, ispunjavao više napadačke zadaće. S njime je Bilić također zadovoljan, pogotovo zbog činjenice da je u odličnoj formi.

Luka Modrić i Niko Kranjčar igrali su zajedno od prve minute, te se dobro nadopunjavali i mijenjali pozicije.

"Modrić i Niko su odlično odigrali u kombinaciji. Odgovorni i kompatibilni, upravo su oni naša snaga. Kad je lopta kod njih, sigurno je da će se nešto dogoditi. U obrani također igraju na visokom nivou, dobro pokrivaju prostor." - kazao je izbornik te dodao "Bogati smo i napadačima, Olić i Eduardo su odlično funkcionirali. Startali su danas zajedno, a iako su obojica napadači, potpuno su suprotni tipovi igrača." - dodao je.

Izbornikov pomoćnik Aljoša Asanović je također istaknuo kako je optimist jer su reprezentativci pokazali da su u dobroj formi.

"Vidjelo se da naši igrači dobro pripremaju za bitnu utakmicu. Svi smo optimisti, a i oni su svjesni kako je pred njima krucijalna utakmica. Za sada ide sve svojim tokom, zadovoljni smo prikazanim." - nadovezao se Asanović.

S.H.

Pročitajte više