Bilić najbliži mjestu U-21 izbornika

NAKON što je Martin Novoselac imenovan trenerom A vrste, traži se novi izbornik U-21 reprezentacije. Najveći favorit za to mjesto je Slaven Bilić.

Mnogi su Bilića htjeli vidjeti na klupi seniorske vrste, no stariji su dobili prednost. Bilić ima trenerskog iskustva s Hajdukom, kao i završenu trenersku školu. On zadovoljava još jedan uvjet. Izbornik U-21 ne mora imati pet godina uspješnog rada za sobom kao što to mora izbornik A vrste.

Bilićev izbor bio bi sasvim logičan. Utišali bi se povici s juga o pretjerano "plavim" strukturama u HNS-u. Također, nogometna javnost bi u HNS-u htjela vidjeti što više brončanih iz Francuske koji su prestali igrati nogomet. I to bi bilo zadovoljeno.

Ivan Gudelj? Nakon Bilića, U-17 izbornik i već dugi niz "nadzornik" mladih u HNS-u, svakako je najveći favorit. Njega zagovara Novoselac, no riječi Zorislava Srebrića za Sportske novosti govore da je Bilić ipak bliži: "Hm, to s Gudeljom je u redu, no ne smijemo zanemariti ni snažnu splitsku podružnicu "vatrenih" koji su odreda završili Akademiju HNS-a."

Hajduk će Gudelja najvjerojatnije vratiti u klub. Tome ide u prilog što je Pero Nadoveza imenovan prvim čovjekom Hajdukove škole, a to je mjesto bilo rezervirano za Bilića.

Kruži priča da su u HNS-u Bilića već zvali, no Srebrić to ne želi komentirati.

Sve će biti poznato nakon sastanka Izvršnog odbora koji je na rasporedu početkom kolovoza. Utakmica mladih reprezentacija Hrvatske i Izraela zakazana za 17. kolovoza najvjerojatnije će otpasti.

M.R.

Pročitajte više