Bilić: Nedopustivo je primiti tri gola

SLAVEN BILIĆ nakon utakmice bio je zadovoljan pobjedom, iako je upozorio na pogreške obrane kazavši kako si reprezentacija kao što je naša ne smije dopustiti da prima tri gola po utakmici.

> Malonogometni rezultat u utakmici bez obrana

> Petrić poput Prosinečkog iz najboljih dana

> Kovač: Ne možemo sve svaliti na našu obranu

"Kao prvo, čestitam igračima na pobjedi, te igračima obje reprezentacije na dobroj igri jer smo gledali jednu nogometnu poslasticu - palo je osam golova i to svi iz dobrih akcija. Čestitam i publici koja je bila u granicama korektnosti." - započeo je Bilić.

"BiH je dobra ekipa, moj prijatelj Muzurović povezao je njihovu igru. Oni s pravom mogu očekivati plasman na Europsko prvenstvo što im od srca želim" - pohvalio je protivničku momčad naš izbornik.

Govoreći o utakmici Bilić je kazao kako je ona sličila utakmici Hrvatske s Izraelom. "Prema naprijed smo odigrali fenomenalno. Usudio bih se reći da nikad nismo odigrali ovako dobru kombinatornu utakmicu, a igrali smo bez naša dva najkombinatornija igrača Luke Modrića i Nike Kranjčara" - dodao je.

"Što se tiče obrane, ne možemo samo njih kriviti za dva sporna gola, no to se ne smije događati ekipi poput naše - da primimo onakav gol iz prekida (Misimović je izveo slobodnjak sa 40-ak metara, dugo je lopta putovala, prešla preko svih igrača u šesnaestercu i spustila se kod Muslimovića koji s 3 metra lako zabija u 70. minuti za izjednačenje 2:2 - kiks Šimunića, op.a.), a pogotovo onaj treći gol, to je nedopustivo (U 77. minuti Muslimović je bio u skoku s Robertom Kovačem, oboje su bili prekratki u skoku, ali Muslimović je ipak hvata na tlu i s 15-ak metara isprve šutira pokraj Runjea za treći gol BiH, op.a.). No, ne krivim pojedince, bila je to kolektivna greška dvojice-trojice igrača. Eto, opet se ponovilo, mi ne smijemo primiti tri gola po utakmici. Nismo takva ekipa, temelj naše igre je kolektivna obrana" - rekao je Bilić dodajući kako unatoč tome mora pohvaliti Muslimovića na kojega je upozoravao. "Pokazao je da zna kazniti sve pogreške, pravi je borac" - dodao je o Muslimoviću.

Bilić je komentirao i izostanak Nike Kranjčara, na kojega dulje vrijeme neće moći računati, te Luku Modrića koji će zaigrati u kvalifikacijama. "Jako su nam nedostajali, ali već sam više puta govorio da je naša snaga u širini. Također, vidjeli ste da smo Budana i Petrića stavili na lijevu stranu, te da su se izmjenjivali kao vezni i druga špica i to je funkcioniralo odlično" - komentirao je izbornik.

Na kraju su ga novinari tražili da komentira zamjenu Stipe Pletikose koji je danas dobio poštedu na zahtjev trenera Spartaka. "Runje nije kriv niti za jedan gol. Tijekom utakmice je sjajno reagirao na neke šuteve iz daljine, također i na prekide. Kod prvog dola lopta je zakačila Kovača, kod drugog gola imala je neku čudnu putanju, dok je treći bio neobranjiv i nemam mu što zamjeriti" - završio je Bilić svoje izlaganje nakon utakmice.

Pročitajte više