Bilić: Očekujem od igrača prolazak skupine na Euru!

NAKON jučerašnjeg treninga u Glasgowu na kojem je na raspolaganju imao osam igrača Slaven Bilić i dalje misli da se to nije smjelo dogoditi.
 
"Nismo trenirali kako spada i zato vam ne mogu dati sastav. Trenirala su samo osmorica." - među ostalim je rekao izbornik Bilić.

"Ono što se dogodilo u ponedjeljak navečer preveliko je da bismo to tolerirali. Na Euru nam se mogu ponavljati situacije poput ove u Glasgowu." - dodaje Bilić o zamkama slobodnog vremena u Austriji na ljeto.

Izbornik Bilić dio krivice prenio je i na sebe mada je HNS taj koji je obećao da nitko zbog snimanja spota neće kasniti na pripreme za utakmicu sa Škotskom. "Mogu reći i da sam ja kriv jer sam pristao na snimanje oglasa, ali samo zbog obećanja da će stići do ponedjeljka u vrijeme ručka"

I kapetan Niko Kovač nije zadovoljan razvojem situacije pred ovu utakmicu. "Na posljednjoj utakmici pripreme nisu bile zadovoljavajuće i izbornik ima potpuno pravo da bude ljut."

Zorislav Srebrić rekao je da nema imperativa prolaska skupine na Euru, no naš izbornik drugačijega je mišljenja. "Ja i kapetan ustvrdili smo kako je jasan cilj Hrvatske proći skupinu. Naravno da ništa ne moramo, ali od tog cilja ne bježimo." - komentirao je izbornik Srebrićevu izjavu.

Škoti će nam suprotstaviti šaroliku momčad. George Burley je rekao da nisu igrači otkazali zbog toga što igraju Celtic i Rangers, već da su došli te da nisu zadovoljili spremom za ovu utakmicu.

Što god da je istina, Škoti idu na pobjedu kao i uvijek. Sumnjamo da se može dogoditi da Hrvatska ima tako lagan posao sutra navečer da izbornik Bilić neće biti zadovoljan čvrstoćom i snagom protivnika u ovoj pripremnoj utakmici za Euro. Naš izbornik sutra sigurno želi pobjedu kako bi ušutkao sve one koji eventualno sumnjaju u ovu reprezentaciju te donio potreban mir pred Austriju i Švicarsku koja se sve više bliži.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više