Bilić: Pobjeda protiv Capella bi mi bila najveća u karijeri

SLAVEN ima već dva engleska sklapa, ali zna da je nadmudriti velikog talijanskog stručnjaka ipak nešto posebno, i to zbog "situacije u kojoj se nalazimo".

"Ta pobjeda bi mi bila najveća u izborničkoj karijeri, ne samo zbog tri boda nego i zbog situacije u kojoj se nalazimo. Nasušno trebamo bodove".

"Nesreća nas je uništila protiv Turske, red je da nam se sreća vrati"

Izbornik ističe kako ima dobra osjećaj pred put u London: "Sreća nam se već jednom mora vratiti i to puno više nego što je to bio slučaj s Bjelorusijom. Nesreća nas je pokopala protiv Turske i sreća nam je dosta toga dužna".

"Ne bi bili deveti na svijetu da nemamo širok fond igrača"

Bilić je istakao da je nužnost prilagodbe zbog izostanaka ključnih igrača konstanzta ove reprezentacije i ne misli graditi alibi zbog toga što na Wembleyu neće biit Modrića i Ćorluke: "Zbog 'Fontane' smo ostali oslabljeni prije Moskve, uoči Tel Aviva također nismo bili kompletni, a narvno da svi znamo koliko nam je nedostajao Dudu. Nismo 9. na Fifinoj listi zato što imamo 12 igrača. Uostalom i druge se reprezentacije bore s kartonima i ozljedama."

"Englezi su svjetski vrh ali imaju slabe strane"

Izbornik je do u detalje secirao igru Engleza, naravno da se DVD-i Capellovih izabranika stalno na meniju stručnog stožera i igrača: "Znamo njhove adute, ali i mane. Oni su jedna od najboljih reprezentacija svijeta i na Wembleyu su favorit tko god bio s druge strane. Respektiramo ih najviše na svijetu ali idemo u London s nadom u pozitivan rezultat".

Igrači su dovili instrukcije kako se postaviti ako u napadu uz Rooneya bude Heskea ili Defoe: "Predočili smo im obje varijante. Heskey je bio u prvoj momčadi protiv Engleske, ali Defoe igra u velikoj formi."

Kranjčar: Nikome nije lako igrati na Wembleyu ali ćemo biti bolji nego u subotu

Jedini igrač uz vratara Runju, koji nije zakazao protiv Bjelorusije podsjeća da su Englezi itekako "napaljeni na nas jer smo im upropastili put na Euro i veselili se nasred Wembleya".

"Neće nam biti lako, ali moramo biti kompaktniji i bolji nego što smo bili u subotu. Šanse će doći kao plod te kompaktnosti" uvjeren je igrač na čija je leđa izostankom Luke Modrića pao teret organizacije i kreacije igre hrvatske reprezentacije.

Kranjčar samo po najboljem pamti hram kolijevke nogometa: "Tamo sam igrao finale FA kupa s Portsmouthom i slavio. Prije dvije godine sam za Hrvatsku na Wembleyu zabio pogodak Engleskoj".

Također, dobro je upoznat odakle nam prijeti najveća opasnost jer svakog tjedna igra protiv najvećih asova Premiershipa: "Rooney je bez premca njihov najnezgodniji igrač. Lampard i Gerrard su klase za sebe, vezni igrači koji postižu mnogo golova".

Novi Tottenhamov poslovođa detektira još jedan motiv napaljenosti engleskih zvijezda, osim želje za osvetom Hrvatskoj: "Oni su na klupskom planu osvojili sve i reprezentativni uspjeh je jedino što im nedostaje: Ovoj generaciji je JAR posljednja šansa da postanu svjetski prvaci, u što posebno vjeruju".

Pročitajte više