Bilić ponudio 20 milijuna eura za najubojitijeg konduktera na svijetu

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE PET GODINA došao je iz Kolumbije u Europu i od tada ne prestaje zabijati ključne golove u Belgiji, Španjolskoj, Italiji i europskim kupovima, ali u rodnoj zemlji živio je u takvoj bijedi da je, kako bi preživio, paralelno s nogometaškom gradio karijeru autobusnog konduktera.

Carlos Bacca (29), napadač Milana i Kolumbije, nova je napadačka meta West Hama, koji je prema pisanju talijanskih medija, ponudio 20 milijuna eura za golgetera posrnulog velikana, ali klub koji ga je prošlog ljeta od Seville kupio za 30, tražio 25 milijuna. Milan je i ove sezone razočarao, ali Bacca je još jednom isporučio njegovu kvotu i ukupno je zabio 20 golova.

Bacca je u Kolumbiji bio najbolji strijelac igrajući za Atletico Junior, nakon čega je 2012. za 1.5 milijun eura prešao u Club Brugge, gdje je također bio najbolji golgeter belgijskog prvenstva. U ljeto 2013. za 7 milijuna eura odštete prelazi u Sevillu, za koju u dvije sezone postiže 49 golova i ključni je igrač u dva uzastopna osvajanja Europa Lige, nakon čega odlazi u Milan.
 
S obzirom da u rujnu puni 30 godina, Milan za njega traži visok iznos, ali s obzirom na dokazane golgeterske kvalitete, agresivni, brzi i efikasni Bacca čini se kao isplativa investicija, čak i ako ga Hammersi nakon par sezona ne uspiju bogato utopiti u Kinu.

Pročitajte više